Најновије

ЂЕРЛЕК: Све спремно за увођење ковид пропусница

"Од ковид пропусница нисмо одустали, напротив, све је спремно за њихово увођење", рекао је државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек.

Мирсад Ђерлек (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да нема никаквих противуставних ограничења за њихово увођење, и да се чека дефинитивна одлука Кризног штаба за борбу против коронавируса, чија се седница очекује.

„За ковид пропуснице је углавном све спремно, и чека се дефинитивна одлука. Правници кажу да то није противуставно, посебно на она места која је премијерка навела а на која људи не морају да бораве. Не морамо да идемо у ноћне клубове, ресторане и барове. Битно је да све то ускладимо са Уставом и да немамо сутра људи који ће се позивати на кршење људских права, Устава а то смо већ са правницима рашчистили. Само се чека одлука Кризног штаба да се види како ће се то спроводити у дело и да се види свака институција понаособ како ће се понашати по том питању“, рекао је Ђерлек.

На констатацију да се основу изјава које смо могли чути претходних дана, да се са ковид пропусницима закаснило стекао утисак као да се од њих одустало каже:

„Не, не … Нема одустања, нема предаје. Предаја није опција и никада није касно да успоставимо контролу над епидемијом. Ковид пропуснице могу да буду једно врло битно средство за успостављање контроле над епидемијом зато што ћемо зауставити мешање вакцинисаних и невакцинисаних, и на тај начин спречити ширење вируса. Тако да није касно, наравно. Имамо сигурно још много година борбе са корона вирусом, јер тиме што нисмо постигли довољан број вакцинисаних, продужили смо постојање и опстанак вируса на нашем терену и та борба ће још трајати. Таман посла да је касно, напротив, надам се да ћемо имати користи од увођења ковид пропусница“, истакао је Ђерлек.

Вучић режира хаос на КиМ уз помоћ Меркел! Све повезано с изборима и Рио Тинтом! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА