Најновије

ДОДИК: Може за почетак две српске државе - Србија и Република Српска

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је у разговору са председником Србије Александром Вучићем поново изразио подршку Републике Српске у изазовима с којима се суочава Србија када је реч о Косову и Метохији.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је у објави на Инстаграму подсетио да је протекле седмице разговарао са Вучићем о притисцима на Србију и српски народ.

Он је указао да све време западни центри моћи атакују на статус и права Републике Српске.

- У колумни "Шта странци хоће", коју сам написао прошле седмице, јасно сам поручио да ми, Срби, и не треба да чекамо разне мешетаре да нам смућкају још једну сплачину, него да изнова тражимо решење српског националног питања на Балкану, баш по узору како је, раније, то питање решио немачки народ. Може за почетак две српске државе Србија и Република Српска -  нагласио је Додик.

Додик је навео да је важан састанак одржао с пољопривредним произвођачима Семберије, којима је рекао да Република Српска чини и чиниће све како би помогла пољопривредницима.

Он је додао да се то види и кроз аграрни буџет који је повећан на 180 милиона КМ како би се сачувала и ојачала домаћа пољопривредна производња.

Председник Републике Српске ове седмице састао се и са амбасадором Норвешке у БиХ Олавом Рајнертсеном и са резидентним координатором УН у БиХ Ингрид Мекдоналд.

Додик је у Бањалуци разговарао са министром спољних послова у Савету министара Елмедином Конаковићем.

- Констатовали смо да нас чекају обимни послови које треба завршавати на нивоу БиХ и да је основни принцип наше сарадње да се редовно консултујемо о сваком питању и да покушамо доћи до консензуса да се афирмише уставна БиХ - навео је Додик.

Он је у среду присуствовао премијери филма "Олуја".

- Филм "Олуја" је изузетно важан не само за филмску индустрију, него и за нашу историју, и то је најбоља платформа како би се догађаји који су обиљежили историју српског народа на најбољи могући начин заележили и предали будућим генерацијама - нагласио је председник Републике Српске.

Навео да је у Лакташима присуствовао полагању камена темељца за нови погон за производњу индустријске електронике, где ће посао добити 400 радника.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА