Најновије

ГОТОВА НОВА РАКЕТА ЗА МИ-28НМ: Уништаваће непријатеља на даљини и до 25км!

У Русији се наставља интензиван рад на усавршавању вођеног ракетног оружја за ударне хеликоптере. Овде се пре свега ради о новој навођеној ракети класе ваздух-земља са увећаним ефективним дометом која носи експерименталну ознаку „Изделение 305“. Током њеног развоја, интензивно се користе најновија борбена искуства стечена у Сирији. Сама ракета са налази у завршној фази свог развоја и можемо је у оперативном наоружању руске армије очекивати, у веома блиском временском периоду.Модернизовани ударни хеликоптер Ми-28НМ ће моћи да носи и до осам ових ракета.

Руски хеликоптер са ракетом (Фото: bog-rata. com)

Ракета се може корисити у свим условима, без обзира на доба дана и метео-ситуацију. Њена основна намена је да хируршки прецизно уништи широк спектар копнених циљева који се налазе на даљини и до 25км. Због своје снажне бојеве главе, ракета се може ефикасно употребити против армирано-бетонских објеката које непријатељ користи за прикривање, ако и његове оклопне борбене технике. Претпоставка је да ће ракета поседовати суперсоничну крстарећу брзину и да ће имати пробојност у рангу ракете „Атака“ или „Хризантема“.

Прецизност њеног дејства обезбеђује употреба комплекса БИНС (инерцијални навигациони систем) који пре самог испљивања ракете похрањује и израчунава све податке о „захваћеном“ циљу. Посада на хеликоптеру Ми-28НМ ће податке о циљу напада добијати посредством различитих средстава укључујући и систем ЕСУВ (јединствени систем командовања).

Ракета ће бити опремљена камерама високе резолуције везане за савремени приморедајног уређај, који ће преко тв-канала обезбедити континуирану слику оператору у кокпиту хеликоптера. Овај канал ће имати високу отпорност на ометање захваљујући систему заштићене информациони-командне линије.  

Ми-28НМ представља развојни пројекат холдинга „Хеликоптери Русије“. Борбена машина је способна да изврши широк спектар задатака, као што је борба против непријатељске оклопне технике, нисколетећих ваздушних циљева који се крећу малом брзином, операцијама извиђања, као и означавања циља другим хеликоптерима, али и борбеним авионима. Оно што је посебно интересантно јесте озбиљно техничко унапређење управљачких функција на хеликоптеру. Наиме, инжењери су конструисали систем дуплих команди, што драстично повећава степен преживљавања уколико дође до рањавања једног од чланова посаде.

У односу на базичну верзију „Ноћног ловца“ дупло је повећана зона откривања циљева и побољшане манаварске способности летелице, интегрисан је снажнији мотор и додато високопрецизно наоружање повећаног домета.

Турска спрема борбени авион пете генерације! Више о томе ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА