Најновије

Ритер: Европа је ништа без НАТО, а сам НАТО је сила зла и вампир којем је потребна крв! (ВИДЕО)

НАТО није одбрамбени савез, изјавио је бивши обавештајац америчких маринаца, некадашњи инспектор за УН за наоружање у Ираку, бивши амерички инспектор за нуклеарно оружје у Совјетском Савезу и војно - политички аналитичар специјалне војне операције у Украјини Скот Ритер.

Александар Павић и Скот Ритер. (Фото: Принтскрин)

Ритер је истакао да је "НАТО сила зла у свијету чије је срце потребно пробости колцем, онако како се чини са вампирима и надам се да ће се то десити".

- Прво, видјели смо како су кренули у рат против Србије. То није одбрамбени савез, то је била офанзивна акција. Нелегална. Без икаквог утемељења у међународном праву. Али је НАТО сам за себе закон - рекао је Ритер у интервјуу за емисију "Актуелности" Хепи телевизије.

Ритер је нагласио да Европа није ништа без НАТО-а.

- НАТО чини Европу релевантном. Крај приче. Размислите о Европи послије Другог свјетског рата. Британци и Французи су гледали како им се империје распадају и морнарице постају прилично нерелевантне. Њемачка је била подијељена и ослабљена. Једини начин на који је Европа могла да остане релевантна је као колектив - економски кроз Европску унију и војно кроз НАТО. Међутим, НАТО савез 100 одсто зависи од Сједињених Америчких Држава - изјавио је Ритер.

Ритер је истакао да "ако бисмо уклонили САД из НАТо једначине - не би било НАТО-а".

- Ако бисмо из савеза уклонили једну, двије, три било које друге државе, НАТО би и даље постојао, док год би Сједињене Америчке Државе остале члан. Америчка улога, америчко присуство су ти који дају НАТО-у веродостојност. Зашто је Америка и даље у НАТО-у? Зато што је скуп? Америка остаје у НАТО-у зато што је НАТО само продужетак америчке безбједносне политике. Сврха НАТО-а није европска безбједност, сврха НАТО-а је америчка безбједност. И то је све - закључио је Ритер.

Извор: Хепи ТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА