Најновије

ЗАХАРОВА: На Западу су чекали у редовима на трансплатацију органа убијених Срба са КиМ!

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је Косово и Метохија током оружаних сукоба у региону била територија „црне“ трансплантације и „црна рупа“ у којој су људи нестајали, а западњаци чекали у редовима да добију њихове органе.

Марија Захатова (Фото: РИА Новости)

„То је област где су људе живе сецирали и вадили им органе ради продаје оним људима који су, безусловно и без намере да клевећем, то је тачно тако, на Западу стајали у редовима чекајући на операцију пресађивања органа“, рекла је Захарова за „Спутњик“.

Према њеним речима, они су те органе почели да добијају онда када је Косово претворено у страшну црну рупу, у којој су људи нестајали и које, не само да су убијали, већ су то чинили како би продавали њихове органе.

Специјални суд за Косово формиран је ради разматрања тешких прекограничних злочина, ратних злочина и злочина против човечности, почињених током 1998-2000. године на Косову и Метохији.

Повод за његово формирање био је извештај Парламентарне скупштине Савета Европе, објављен 7. јануара 2011. године, у ком се тврди да су чланови терористичке ОВК крајем 1990. почетком 2000. године били умешани у озбиљне злочине, као што су трговина наркотицима, киднаповање и убиства људи, трговина људским органима.

Парламент Албаније једногласно је 21. јула изгласала резолуцију којом се одбацују оптужбе за трговину органима током рата на Косову из извештаја Савета Европе.

Шта је Европа без НАТО пакта, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА