Најновије

ШЕШЕЉ: Српски народ никада не сме да се помири са Олујом, злочином за који нико није одговарао (ВИДЕО)

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ је говорио о злочиначкој акцији ''Олуја'' и погрому српског народа у Републици Српској Крајини.

Александар шешељ (Фото: Јутјуб)

- Прошло је 27 година од највећег злочина после Другог светског рата на територији Европе, од највећег етничког чишћења после Другог светског рата, за који нико никада није одговарао и сведоци смо за ових 27 година да неке државе чланице Европске уније, НАТО пакта, подржане са Запада, славе тај злочин и тај злочин посматрају као неко узвишено добро, што је свакако скандалозно. У „Олуји” је погинуло више од 2.500 људи, више од 2.000 људи се и дан-данас воде као нестали. Протерано је више од 250.000 Срба само у злочиначкој акцији „Олуја”, а од 1991. године из целе Хрватске око 500.000. То је злочин за који никада нико није одговарао.

Српски народ не сме да се помири са тим. Српски народ одаје почаст својим жртвама и неће се никада помирити са нелегалном окупацијом Републике Српске Крајине. Српски народ не заборавља Републику Српску Крајину, гаји и негује успомену на свој живот и на своје огњиште и никад се неће смирити док Република Српска Крајина не буде опет у српским рукама. Када ће то бити, да ли ће то бити за наших живота, најважније је да српски народ то никад не заборави.

Република Србија као матица српског народа мора да се постара, да уложи додатне напоре да се побољша живот оним избеглицама Србима Крајишницима који и данас живе у колективним смештајима, борцима Војске Републике Српске Крајине којима није признат ратни стаж, иако су они људи који су се борили и који су били спремни да погину за српску ствар. Ми морамо да омогућимо као држава, на сваки могући начин равноправан третман како би се Срби осетили као у својој матици, а не као да су побегли у иностранство – рекао је Шешељ.

На питање о покретању оптужнице за Петровачку цесту и да ли на неки начин она доприноси решавању тог питања, за,еник председника СРС је одговорио:

- Србија не може да се посматра као неко ко било какву тензију врши подизањем оптужница у односу на људе који су бомбардовали колону српског народа која је била у избеглиштву, односно која је била у погрому. Дакле, не може Србија на тај начин да диже тензије. Нико није одговарао ни за један злочин који је учињен над српским народом у Републици Српској Крајини, ни у Хашком трибуналу, ни у Хрватској, ни било где другде, иако имамо транскрипте, снимљене разговоре Фрање Туђмана како планира извршење етничког чишћења над Србима у Крајини.

За злочине на Петровачкој цести свакако треба да одговарају одговорни, али и они који су наредили и спровели етничко чишћење, највеће после Другог светског рата у Европи.

На питање да ли очекује да ће међународна заједница икада променити свој став поводом тог догађаја, Шешељ каже:

- Ми сматрамо да међународна заједница не постоји као колективни појам, али свакако Запад у тренутном стању ствари посматра „Олују” као нешто добро, посматра сваки могући злочин против српског народа као нешто добро, од злочина који су се дешавали над Србима из Републике Српске Крајине, над Србима из Подриња, из Сарајева, било где, све до онога што се дешавало српском народу на Косову и Метохији.

Запад никада није осудио кривце за злочине над Србима и увек је давао легитимитет и подршку свим оним крвницима који су окрвавили руке српском крвљу, тако да не очекујемо да ће се ту нешто у ближој будућности променити, али ми треба да истрајемо на томе, да говоримо о томе, да одајемо почаст нашим жртвама и никад да не заборављамо шта се све догодило и судбину нашег народа.

О угрожавању живота Срба у ГБиХ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА