Најновије

ДВЕРИ: Нова Влада обавезно да формира Министарство за Косово и Метохију

Српски покрет Двери саопштио је данас да је неопходно да нова Влада поново формира Министарство за Косово и Метохију које је садашња власт укинула 2012. године.

Фото: Јутјуб

Посланик у Скупштини Србије и потпредседник Двери Иван Костић у писаној изјави оценио је да је ситуација на Косову и Метохији сваким даном све неизвеснија и да постоји „реална опасност да у блиској будућности поново буде озбиљно угрожена безбедност српског живља“.

„Део владајуће коалиције и патриотска опозиција у Скупштини Србије су сагласни у оцени да очување Косова и Метохије у саставу Србије треба да буде приоритет нове Владе Србије“, рекао је Костић у саопштењу.

Он је истако да Канцеларију за Косово и Метохију „треба дићи на ниво министарства и додатно га ојачати људским и финансијским ресурсима“.

„Политика Двери је кристално јасна и за нас је приоритет измештање преговора из Брисела у Савет безбедности Уједињених нација, где се могу наставити преговори са албанском мањином уз максимално поштовање Резолуције 1244 и очување територијалног интегритета Србије“, навео је Костић.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА