Најновије

МИЛАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС: Заратио са Бугарима, па умешао и Сингапур - амбасадор Хрватске позван на разговор!

Хрватски председник Зоран Милановић је рекао да изјавом да је Хрватска по повлачењу европског новца „дно ЕУ, а да је лошија једино Бугарска", није увредио Бугаре него се наругао хрватској власти која од њених грађана прави „будале и социјални случај".
Милановић

Милановић

Милановић је у суботу током посете Златару рекао да је "Хрватска дно Европске уније, да је лошија једино Бугарска" те да "сваког дана молимо Бога да Бугарска остане последња и да јој се ништа не догоди, јер би то иначе онда била Хрватска", након чега су Бугари, према хрватским медијима, позвали на разговор амбасадора Хрватске у Софији Јасну Огњеновац и изразили негодовање, преноси портал Индекс објаву агенције Хина.

Бугарско министарство спољних послова пренело је хрватској амбасадорки "дубоко разочарање изјавом председника Милановића", при чему су нагласили "да је изјава неприхватљива за Бугарску и није у сагласности с одличним билатералним односима Хрватске и Бугарске".

Истакли су и да се надају да ће се "хрватска Влада оградити од те изјаве".

"Нисам увредио Бугаре него сам се ругао неким елементима хрватске власти који од нас праве будале и социјални случај", рекао је шеф хрватске државе и додао да је и раније знао да критикује државу на тему повлачења европског новца.

"Јел' боље звучи да је Сингапур последњи по повлачењу новца?", питао је и додао"можемо ли рећи да се Хрватска моли да Сингапур буде задњи по повлачењу новца".

"Јел' то звучи боље? Али Сингапур није европска држава. Дакле, мора неко бити последњи. То је Бугарска, а Хрватска је претпоследња", рекао је Милановић и подсетио да су то "статистички подаци" и да је то рекао већ десет пута до сада.

"То је спрдња, нажалост, на рачун неких у Хрватској  који од нас праве социјални случај, који нису у стању узети довољно европских средстава па смо ми онда предзадњи. Нормално, погледаш ко је онда задњи. Бугарска је задња, стално је задња (...) Хрватска је предзадња", рекао је Милановић.

"И то је чињеница о којој сам говорио десет пута. Алелуја (...) То су чињенице о којима се у политици мора говорити јер су то вело релевантни подаци. Зашто је Хрватска предзадња. Зашто није пета одоздо, или пета одозго. Зашто није? Неко је за то ваљда одговоран", додао је.

На крају је рекао да се нико не моли да Бугарска пропадне већ да је његова изјава била верзија америчког вица о савезној држави Арканзас која "моли Бога да Мисисипи, који је најсиромашнији, буде здрав и добар" јер би то иначе био Арканзас.

"Да се то зна треба нешто и читати у животу, а не се бавити сељачким скандалима", рекао је Милановић и додао да "када Бугарска не буде задња, Пленковић ће бити задњи".

Прочитајте ОВДЕ о хаосу који је изазвао Ћута својим говором у Народној скупштини Србије

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА