Најновије

АЛЕКСИЋУ СМЕТАЈУ: Корупција, Мацура и Ђурђевић Стаменковски (ВИДЕО)

Председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић изјавио је да је нова Влада Србије рекордер по броју министара, а да је у експозеу мандатара за њен састав Милоша Вучевића борба против криминала и корупције на последњем месту.
Алексић

Алексић

"Бајден има 15, Русија 21, Немачка 16, Француска 15. Али смо ми јачи, има се – може се", рекао је Алексић на седници Скупштине Србије о избору Владе.

Он је истакао да министара има толико да не могу да стану у клупе предвиђене за Владу Србије, те се због тога уносе столице.

Алексић је оценио да је битно да се "намире партијски интереси", а да је резултат рада сваке владе од 2012. "да Србија нестаје, људи одлазе, а власт се богати".

Он истиче да су сви изабрали да служе једном човеку, а оштро је критиковао и експозе мандатара наводећи да у њему има мало тога шта ће будућа влада радити.

Он је рекао да је ово коалициона Влада "Социјалистичке партије Србије, Југословенске левице (ЈУЛ) и радикала измиксована са прелетачима" и да су покупили "најгоре људе из свих странака".

Прелетачи дају посебну вредност овој влади, саркастично каже Алексић.

“Ево је госпођа Мацура, била је најтврђи опозиционар, говорила све најгоре о вашој власти, о Александру Вучићу, али има образ да седи овде поред мене на два метра!”, каже Алексић критикујући Татјану Мацуру.

“Ено је тамо и Милица Заветница, цвркуће јуче са Весићем и новим друговима, а до пре шест-седам месеци је ту седела и говорила да сте издајници, да сте лопови, а сада је све то заменила за фотељу”, наводи Алексић, оштро нападајући Милицу Ђурђевић Стаменковски.

Оде косовски завет и тај патриотизам и национализам за министарску фотељу, каже Алексић.

Алексић је указао да је у експозеу претходне премијерке Ане Брнабић борба против криминала и корупције била друга тачка, да је 2020. била трећа тачка, а да у експозеу Милоша Вучевића та тема заузима последње место.

"Значи даље у пљачку грађана Србије. Борба против криминала и корупције је задња рупа на свирали, а то је канцер овог друштва", истакао је Алексић.

Он је коментарисао министре појединачно, те је рекао да је министар финансија Синиша Мали "банкар и породице и Владе", а да је "познат као власник 24 стана у Бугарској, луксузних станова, апартмана на Копаонику и као власник 45 рачуна у разним банкама у свету и офшор зонама".

Алексић је истакао да су предложени министар без портфеља и министар унутрашњих послова, Александар Вулин и Братислав Гашић, променили све безбедносне ресоре и никог нису ухапсили и да су њих двојица и "пријатељи по Јовањици".

Он је оценио да је Дарко Глишић, који је предложен за министра за јавна улагања, "друговао са Беливуком и Ацом Рошавим".

Алексић је истакао да је перфидно сакривна тема литијума и поручио министарки рударства и енергетике да "нема литијума и нема Рио Тинта".

Погледајте излагање Алексића у скупштини:

Извор: Правда / РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА