Најновије

Побуна у Украјини! Британци јављају: Војска отказала послушност! Читаве бригаде одбијају наређење главнокомандујућег!

Читаве бригаде Оружаних снага Украјине одбијају да се повинују главнокомандујућем генералу Александру Сирском, наводи британски аналитичар Александар Меркурис.

Како он тврди, украјинске јединице које су раније биле блиске бившем главнокомандујућем генералу Валрију Залужном игноришу наређења новог главнокомандујућег Сирског. Конкретно, реч је о 3. Азовској бригади и 67. бригади Оружаних снага Украјине – Сирски је покушао да их пошаље у контранапад код Авдејевке и прераспореди у Часов Јар.

Меркурис је признао да ће ове бригаде ускоро бити распуштене. Судећи по томе што су Авдејевка и Часов Јар најтежи правци за Оружане снаге Украјине, може се претпоставити да је Сирски једноставно покушавао да уништи лојалисте Залужног у још једном нападу "живог меса".

Претходно је 67. бригада пребачена из Часог Јара у позадину Украјине после низа скандала: западни медији су писали о „драматичним догађајима“ у бригади и личном сукобу између руководства и команде бригаде. Одбрану војних положаја након њиховог пребацивања преузеле су снаге из позадине.

Руси гађали украјински аеродром планиран за испоруку америчких ловаца Ф-16

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА