Најновије

ВЕЉКОВИЋ: Билтен издаје

На Косову наш народ ћути. У Звечану наш народ ћути. Гледају Срби у тишини и неверици како багери даноноћно копају. Неко рече, нова арнаутска база се прави. Шаљу и слике. Људи гледају како надомак Србских кућа Арнаути дижу базу. Србија ћути. Кажу, преговори су у току.   

Пише: Бранко Вељковић

А у Србији? 

Самозвани слави победу.

У Левачу и Рековцу ноћас се народ скупио да телима спречи шлепере и багере интернационалних компанија да прекопавају Србску земљу. Равнају земљу зарад инсталирања опреме за бушење. То је оно што су самозвани, гејка и њихова менажерија рекли да неће да се деси, јел се сећате. Дали су „реч“. Довели су и обезбеђење. Каже народ, опет неки наши изроди на стереоидима. Надувани и предувани. Ал понео народ и салвете, да их тера ако треба. Ко муве што тера, знате оне зелене. Овај пут, све су их снимили. Нека, кад буде државе биће и суда. Дошли су сељани од Прањана до Недељица. Дигао се народ. Овде екуменски попићи са прилагодљивим власто-угодним реторикама неће проћи. Само свештеник који није мењао веру за вечеру може опстати до свитања са својим народом. Прети нам еколошки геноцид. Још једна лаж и превара издајника и мафијаша уз пар уличних „Ћутаћа-усмеривача“. Сви ћуте па и намештене „Ћуте“ јер дошао је „дан за мерење“.

У Београду се у тишини упокојио један од ретких који је устао против зла у својој „струци“. Новица др Ћеранић. Радиолог, неко ко је схватио шта нам раде. И о томе јавно проговиро. Говорио је и да зна да му раде о глави. Неки „тамо“ и неки „његови“. Увек је тако. Њега праведника, презрели су сви „његови“ којима су паре и власт милији од живота пацијената. Те ће те лако препознати по возном парку, оркестрираној скоро па аутистичној реторици и рекламним постерима у ординацијама. Кажу да је претучен пре три недеље од стране три непозната нападача,... у земљи са милион камера и дупло више доушника не могу да нађу нападаче ! лаж, лаж, лаж,... Знамо зашто „не могу да нађу нападаче“ !

Прајдарска застава испред Палате Србија, кума прајдарка и мама-тата премијер(ка) се као свађају. Прајд је званично почео а самозвани (опет) слага да га бити неће. Полиција као и нетрагом нестали надлежни министар, мало оће - мало неће, мало се праве мртви, мало трудни, мало прајдују – мало Србују... како ко и како где и како им ко нервозно дише отпозади. Уз плату и денвницу иде и конзерва месног нареска. Прајдаши улазе у „наше“ институције, Цркве и манастире, траже законе, штампају књиге са лептирићима за децу, хоће нашу децу, крв нашу хоће...

А рок који несерећници дају властима је 90 дана,... кажу то је законски рок. 

Није то законски рок. Неко треба да вам објасни разлику између превентивног деловања и спречавања извршења кривичног дела и увиђаја НАКОН извршеног кривичног дела. То је „његов“ рок. Њему треба тих 90 дана да позавршава све што је започео и да понижени народ у тишини уведе у нов „ковид“ талас, неке нове „мајмунске богиње“, хладне станове и децу без права на нормално школовање, раднике без посла, издају Косова, присилну вакцинацију и све друго што је већ спремљено а и већ виђено. А ви му тих 90 дана дајете на тацни. Знајте, када је злочин у току, „законски“ рок је одмах. Не, погрешио сам. Када је злочин у току, рок је – јуче. 100.000 људи није изашло на улицу да би их Никонор „дизао“ или „ујка“ Порфијрие „смиривао“, нити да би слушали рокове после којих ни сами не знате шта ћете. 100.000 људи је на улици још увек нашег Београда рекло шта неће! Децидно! Јасно! Одмах! Све остало је саучесништво у злочину који траје и дешава се пред нашим очима. Не постоји рок за заштиту жртве силовања, терорисања или жртве од убице који долази. А кад се силује, убија и затире цео један народ не постоји други „законски рок“ него – одмах! Питајте то људе из Прањана и Недељица, људе са села којима хоће да отму и затру то њихово свето и једино село а и њих са тим селом. Они су научили смисао појма – одмах ! И зато кажу, јасно и гласно – ОДМАХ. И кад их је хиљаду пута мање него грађана на улицама Београда, опет их цео свет чује и штује! ОДМАХ !

Рекао бих вам и нешто анегдотично у овом недељном прегледу Србије, попут онога да нас је мали-велики министар, омиљени француски ђак, као и ђелкан и пилкан и толики пре њега, славобитно обавестио да смо се управо задужили за још милијарду,... али више ништа није смешно па ни ови арлекини са две кецељице и три адресе.

А ево је свеже, од данас, 14.09.2022,... „самозвани“, говори твоја миљеница, „President von der Leyen“ – the European Commission’s Presiednt just delivered SOTEU speech in the European Parliament... gde kaže, između ostalih mudrovanja – Putin’s war is a war against all our values, our economy, our democracy, and our European Unity, Russia’s industry is in tatters because of our sanctions, and there are here to stay, we want to further integrate Ukraine into the EU’s power market… у сободном преводу, за оне који Богу хвала не знају њихов језик,... Руси ратују против њихових вредности, економије и демократије и целе њихове Европске Уније, ал ето, они само хоће да Интегришу Украјину у свој табор. Ништа више од тога... И добро, нека се томе Руси смеју а ми имамо оно што Урсулица каже за наш део те „само њихове Европе“ а то је следеће, у ставци „Геополитика“ – „The Western Balkans must join the EU in foreseeable Future“... „Западни Балкан МОРА да се приључи ЕУ у догледној будућности“. Урсулица каже – МОРАМО у ЕУ ! 

Зато ти и ти твоји, самозвани, МОРАТЕ да се „дружите“ с прајдарама и прајдаркама и да распродајете оно што ваше никада није било, да набављате гориво за арнаутске багере и храну за арнаутске јуришнике а све то од наше деце да отимате. Јер вам је Урсулица тако наредила. А ни после Урсулице се не говори ? Само ав-ав. Јел тако ?

У међувремену, самозвани данас (13.09.2022) рече у Скупштини – „Србска реална политика не може да почива на митовима“. Хвала мом тихом пријатељу који је то први чуо и разумео. Е видите, ко зна да чује, само у тој твојој, једној, реченици чуће сву веле-издају коју спроводиш. То је та екуменистичка мантра којој ти робујеш, самозвани. Ту реченицу су измислили они који желе да од Светог Цара Лазара направе „Србску митску личност која није имала слуха за геополитику“. Да те обрадујем, сасвим сам сигуран да није имао слуха ни за прајдаре и прајдарке нити верујем да би имао слуха за геј премијер(ке) и скупштинске и ван-скупштинске тираде јунака напаћеног „београдског круга“ и њихових пришипетљи. А то што си ти изговорио, ваљда треба да звучи као дијагноза  и „Србска митоманија“ а не као заветна молитва Косовских светих Србских ратника. По њима и тим твојима, план је да се за Јасеновац и Градишку на крају оптуже Срби, да Срби постану једини у историји геноцидан народ, да Хрвати постану ослободиоци од нацизма, да Немањићи постану Арнаути а сад је и ђенерал Дража Михајловић напрасно постао Хрват а на Косову су се против најезде предака твојих данашњих пословних партнера борили сједињени Арнаути и Хрваћани? Знаш чије најезде? Оних са којима ти сада договараш цене роба и транспорта знаш већ чега а неко рече и људских живота. 

А шта то, по теби и тим твојима, Србска реал-политика треба да уважи ? Шта ? Шта то Свети Цар Лазар није знао а ти „зато што си паметан“ знаш ? Пустите ти и ти твоји овдашњи и ондашњи нама Србима Србске митове, имате ви ваше па „митујте“ колико год хоћете. А да знаш и ти ћеш бити део тих митова, веруј ми. То што радиш ти и сви ти твоји трајаће за века. Кад поново Срби узму назад своју Србију, Срби ће деци, као што су и одувек, причати да смо имали и Свете Цареве и витезове и родољубе и песнике али да је било и таквих као што си ти и ти твоји. Тако да јесте, самозвани, подрум у коме си био је Јудин подрум. И они који су те тамо одвели одлично су знали зашто су те баш ту одвели. Могао је да буде, рецимо и подрум неког Франца Јозефа,... али није. За тебе је Јудин подрум. И није то прозивка, то је чињеница. Из угла“струке“, рекао бих, документована чињеница.

А још да нам објасниш шта то та твоја екуменистичка издајничка политика којој ти служиш треба да уважи, сем да је територија Косова и Метохије присилно окупирани део Србије и да се по још увек важећем Уставу мора прогласити окупираном и за даље чекати неко време кад Србију буду поново водили Срби. А што рече један мој други генијални али не тако тихи пријатељ – на основу члана 32 став 2 Закона о имовинско-правим односима Републике Србије, на непокретност се не може стећи право својине окупацијом. А ти ај реци народу да ниси случајно и земљишне књиге већ тајно предао ? Реци где је сада Србски, Косовски катастар, самозвани ? Јел у Крушевцу или Приштини? Замисли, самозвани, да је од тог Светог Цара Лазара, коме се ти сада тако лаконски подсмеваш, неки Арнаут или геј амбасадор тражио тапију и књиге за Србске земље и манастире? Дал би му онда Цар Лазар кукумавчио, као ти у скупштини на дан 13-ти овог месеца о „разликама између жељеног и могућег“, о Србским „нереалним и максималистичким захтевима“ или не дај Боже, што ти рече, да је Косово „одувек било наше а то просто није истна“ или да је то „увек била борба за територију између два народа“? Шта би том несретнику Свети Цар Лазар рекао ? Знаш ли?

А како би знао ? 

Дођи међу Србе да ти кажемо. Немој да у тишини шаљеш тату са „регуларцима“ около. Знамо ко је тата. А знамо и ко је около. А знамо и шта би у парохијском дому. Не заборави, два доушника, четири извештаја.

И ове ти прописе цитирам јер си ти најбољи правник а ми остали, неуки, ето знамо само толико. Знамо само толико да веле-издају и издајника препознајемо одмах. 

Нама, неукима, ни тај закон не треба. Знамо шта је отето. Знамо и ко је отео. А знамо и ко већ онолико ради на томе да се то отето озакони. Јер је отимачима баш то важно. Да се отето озакони. „Нека буде све по закону“, тако мантрају. Зато им сви ви и требате. И ви у Владама и у скупштинама и по њиховим админстрацијама. Јер знају они да злочин не застарева. А Срби су чудан народ. Не памте добро а свега се сете када треба. Али није то до Бечких и Ватиканских архива, неко рече и Паришких, Лондонских, ... којих год. То је до арехетипа, самозвани. Кад год треба и баш кад треба, оно се роди, а кад се роди оно  већ све зна ! Србче је то, самозвани. Србче а не Српче. Не разумеш ти то, Богу хвала !

Објаснићу ти. 

Сети се, самозвани, како су тебе „правили“. Кад су тебе у Јудин подрум позвали. Јел мислис да су само тебе бирали ? Кога си тамо „упознао“ ? Јел било ту икога ко икоме добро мисли ? А по ком критеријуму су те бирали ? Сећаш ли се ? Семо немој оно „зато што сам паметан“, глупо је. Од тада до сада, јесу ли се ти критеријуми мењали или су још по горем померени ? Шта је то што сада „гаје“ за њихове потребе у истом том брлогу а што је толико горе од тебе, а знаш да иде ка горем преко горег,... и ти си гори од оних пре тебе, јел тако ? А сви заједно сте неописиво лоши. Старозаветно лоши, ако ме разумеш. Можеш ли у својим најтежим сновима да замислиш како „то“ што се сада „прави“ и бира „размишља“ и каквим очима тебе гледа, шта ти мисли ?

То што си ти мислио о онима који су те правили и онима које су поред тебе правили, е то сада неки мисле теби. Исто, или можда још горе, јер су гори. По душе њихове и ментално здравље ужасна комбинација страха, мржње, презира, неиздржа, зависти,... има ту и туге и празнине, некада чак и трагова савести ал то вам годинама успешно затрпавају индукованим стањима, психоактивним супстанцама и его игрицама (да сте бар мало људи одвео бих вас код неких добрих душа да вам помогну, има таквих добрих и у Београду). А ти, ако мало боље погледаш, можеш да  препознаш те своје саучеснике, које „они“ праве, по истом оном шкргутању зубима које и ти имаш. Е ти си, самозвани, у том низу, само једна тачкица у оне вечите три тачкице... а те три тачкице нису само три тачкице,... да си стигао где су ти обећали, објаснили би ти и то. Уствари, боље да су ти то објаснили него како прстиће да држиш. Али неће бити тога. Никад нећеш схватити.

Ниси умео да прекинеш тај низ. А као, хтео си. Чак си и обећао, заклео си се па си и добио све што си тражио. И осладило ти се. Све руте акцизних и ван-акцизних роба, све трибине уснулих навијача, све медије, амбасаде и установе. Све. Само још то са Нобеловом наградом да ти „заврше“. За мир! Добио си чак и Тонија Блера за саветника и да се шефу МИ 6 у сред Лондона поклониш, у име свих нас, тако му рече. И њему и овима поред. Али ниси умео. Јер тај низ је дјавоља работа. Траје много дуже од твојих земаљских корена. А са ђаволом се не игра. Од лукавог нико није лукавији. Лукави је „измислио“ лукавост и зар стварно мислиш да си лукавији од њега ? И поред оне твоје антологијске „зато што сам паметан“. Сећаш се ваљда тих прича из детињства, оно пре него што си продавао шрафове у Лондону, лукави се само вером у Бога јединога побеђује. А ти ту веру немаш. Питај „ујку“, њему си се исповедио, он зна.  Знаш на кога мислим? Онај што му је мера вере православне кардиналски прстен. Зато га и љуби. 

Тако је „ујка“ и реферисао. Додуше, обојица сте реферисали. Један о другом. Знаш оно, по њиховом, два доушника, четири извештаја. А видиш, ту веру нема ни он, твој „ујко“, али он верује да одавно има „одступницу“, зна за „цаку“ а и верује да је ту где је биран, биран „доживотно“, ма шта то у његовом поретку значило. Пуно вера за два неверника, јел да ? А „ујка“ ти много боље од тебе разуме „фино ткање ткача невидљивих и недодирљивих“. Научили га, тамо негде, где има „у“ а има и „У“. Научили га чега да се пази у Белом Граду. Све са именима. Зна он у коју Цркву се са смутним мислима не иде, као што се у његову празних џепова не иде. Тако да, џаба се трудиш и дуриш. Гледају те твоји творци већ три деценије и неки дан преко. Гледају ти родитеље, кумове, „ујчевину“ и све пријатеље а највише непријатеље. Додуше, непријатеље ти они и праве. Знају да си сувише ситан да би имао стварне непријатеље. Ал то је нешто што и сам знаш, јел тако? Значи веруј ми, знају све. Баш све. Предвидљив си чак и на оперативном нивоу. Уосталом, као и сви други твога рода и порода. Да ти је остао један једини писмени оперативац у систему који си и ти тако здушно разарао, рекао би ти то. 

Онако, честито, професионално. Без да те „ложи“ као ови твоји ложачи. Али немаш ти више таквих. Службу си дао тати да се игра, ево бира новог шефа од расположивих „ложача“. Сви су мера твоја и татина а „по вери вашој нека вам и буде“, јер каква вера – таква и дела !

А твоји творци, замисли тек они. Све и да немају „отисак душе твоје“, знаш већ,.. подрум,... колико си тек њима предвидљив и јасан. 

И ти знаш да се они сад само слатко смеју. Зато је такав и твој смех кад си сам са собом. Кулу си правио на њиховим темељима од прашкастог камена, са њиховим циглама, малтером, радницима-прегаоцима, плановима, архитектама, шестарима и угломерима, све што си користио, њихово је... Њихови су чак и „твоји духовни водичи“... Тако да,... и ти си њихов... 

И да, смеју се, слатко. Смеју се они и док ово читају. Ти ћеш за „своје“ милијарде да прођеш како ћеш да прођеш а они ће тихо да те бришу и на крају избришу. Можда само у неком вицу претекне оно „зато што сам паметан“. Обрисаће и тебе и те твоје милијарде у њиховим папирићима или нулицама у њиховим банкама и на банкарским рачунима које сваки дан гледаш преко њихових апликација на њиховом мобилном телефону. 

Остаће само Јуда који је продао Србију !

Ако ти је за утеху, и они који су те у овом дељењу „превеслали“,... и они су само тачкице,...

Ни они нису схватили.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА