Најновије

"ДИЈАЛОГ СА ПУТИНОМ ВЕЋ ДОНОСИ ПОЗИТИВНЕ РЕЗУЛТАТЕ!": Зеленски разговарао са руским председником

Председник Украјине Володомир Зеленски изјавио је да дијалог са председником Русије Владимиром Путином већ доноси позитивне резултате. Зеленски је рекао да је дијалог са Путином почео и да су њих двојица више пута разговарали телефоном.

Владимир Путин и Володимир Зеленски (Фото: ria.ru/president.gov.ua/pravda.rs)

- Направили смо формат за наш дијалог чији су исход неке осетљиве одлуке. Вратили смо наше затворенике, наше бродове. Успели смо да се усагласимо у вези са форматом Нормандијске четворке, након три године без састанака. Након тога смо извршили највећу размену затвореника, нагласио је Зеленски, додајући да мисли да Путин разуме његов став да је Украјина независна и највећа земља у Европи.

Говорећи о постизању мира у Украјини, он је рекао да никада не би вршио функцију председника без тог циља, уз напомену да би волео да се мировни процес у Донбасу брже одвија.

- Постоје веома компликована питања. Видим напредак јер је број случајева размене ватре знатно смањен, али је то и даље присутно, додао је Зеленски.

Путин и Зеленски први пут су телефоном разговарали 11. јула 2019. године, месец и по након што је украјински председник преузео дужност. Они су након тога неколико пута разговарали телефоном. Први састанак двојице лидера одржан је 9. децембра у Паризу током самита Нормандијске четворке.

Хилари хтела да уведе псе у српску цркву! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА