Најновије

ДОДИК МЕЊА СТРУКТУРУ ВЛАСТИ: Нова овлашћења председника Републике Српске?

Члан председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик најавио је у интервјуу за "Независне новине" да ће током предстојећих измена изборних закона у БиХ предложити да из Републике Српске у једној личности треба бирати члана председништва Босне и Херцеговине и да председник Републике по аутоматизму буде и члан председништва.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"Ми имамо право да кажемо како ћемо бирати нашег члана председништва и мислимо да председник који је упознат са свим детаљима за Републику Српску треба да буде члан председништва БиХ", рекао је Додик.

Он је демантовао гласине да је СНСД у дефанзиви и нагласио да у пандемији нема места политичким темама, циљ је да се помогне свима.

"Због коронавируса сви трпе, привреда и угоститељство највише. Велики је број људи у болницама, наш здравствени систем није угрожен али су здравствени радници преморени. Наш здравствени систем се показао флексибилнијим и бољим од неких у земаља у окружења и сретан сам што немамо прилику да гледамо сцене из болница у Италији, Шпанији, Француској и Америци када је у њима било и по 1.000 мртвих дневно. Ми то нисмо имали и ове мере које предузимамо предузимамо од страха од преоптерећења", рекао је Додик.

Како се НАТО нашао на оптуженичкој клупи, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА