Најновије

ДОДИК СОЛИ РАНУ КОМШИЋУ: Још увек није преболео слом Мила Ђукановића!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да други бошњачки члан Жељко Комшић није крио разочарење резултатима избора у Црној Гори 30. августа и да слом режима црногорског председника Мила Ђукановића није још преболео.

Милорад Додик (Фото: Председништво Србије)

Додик је истакао да не зна како би другачије схватио Комшићев напад на Српску православну цркву коју Мило Ђукановић, а онда и његов сарајевски адвокат Комшић виде као кривца за губитак власти ДПС.

- Комшићу на пример није пало на памет да се запита да ли је велика хришћанска побуна, која се десила у Црној Гори резултат дискириминације и угрожавања основних људских и верских права од режима Мила Ђукановића и то над најбројнијом верском заједницом у држави - истакао је Додик у изјави Срни упитан да прокоментарише изјаву Комшића да Додик, како каже, узима активно учеће у једном пројекту који има за циљ прекрајање граница и дестабилизацију целог региона.

Додик је рекао да је "индикативно да само у седам дана имамо нападе на СПЦ, најпре од Бакира Изетбеговића, а сада и од Жељка Комшића.

- Све личи на негде добро изрежирану представу у којој су ова двојица добили епизодне улоге које би требало да сугеришу да је СПЦ извор нестабилности на овом подручју, а онда да ту тезу продају међународним центрима моћи - нагласио је Додик.

Додик је констатовао да су изјаве попут ове Комшићеве или Изетбеговићеве од пре неки дан прешле с политичког на терен религијског, угрожавајући при том добар међуверски дијалог који постоји у БиХ.

- Занимљиво је да су СПЦ напала управо она двојица којима џамија обезбеђује гласове на изборима. Изетбеговић, декларисани муслиман, бар има какво такво оправдање, али хрватски члан Председништва, како се Комшић представља, тешко - нагласио је Додик.

Како је Милан Кнежевић размонтирао Ђукановића, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости/СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА