Најновије

EМИЛ ВЛАЈКИ: Нова жељезна завјеса

Резиме

Свијет је већ, фактички, радикално измијењен, а убрзо ће бити и формално, институционално. Уствари, постојат ће два свијета, двије Уједињене нације, двије свјетске војне формације, два свјетска тржишта, два свјетска монетарна система, два интернета, два вида хуманизма и људских права, два геополитичка блока. Један свијет ће бити англо-саксонски, протестантски, са дијелом Европе, углавном НАТО земљама и Јапаном, и други, евроазијски, православно-муслимански, базиран на претпоставци о истинском хуманизму.

Поред ова два свијета, постојат ће и „несврстани“. Ту ће првенствено спадати Индија И Кина са својим религијама-филозофијама, хиндуизмом, будизмом и таоизмом. „Несврстани“ ће бројати око три милијарде људи.
Напомена: Да је то тако, показало се приликом гласања у УН о, како је речено, „руској агресији на Украјину“. Двије трећине човјечанства је било или против или уздржано.

Summary.

The world has already been radically changed, and it will soon be formally, institutionally. In fact, there will be two worlds, two United Nations, two world military formations, two world markets, two world monetary systems, two internet, two forms of humanism and human rights, and two geopolitical blocs. One world will be Anglo-Saxon, Protestant, with a part of Europe, mostly NATO countries plus Japan, and another Eurasian, Orthodox-Muslim, based on the assumption of true humanism. In addition to these two worlds, there will be "non-aligned". This will primarily include India and China with their religions-philosophies, Hinduism, Buddhism and Taoism. "Unaligned" will number about three billion people.
Note: If this were the case, it was shown during the UN vote about „Russian aggression against Ukraine“. Two-thirds of humanity either was against or abstained.


Пише Емил Влајки

Што се, уствари дешавало?

Кључна ријеч за ову причу је СИБИР, териториј са неизмјерним сировинским богатствима, којег се Запад, већ једно стољеће, жели дочепати. Прво га је у томе спријечила бољшевичка Октобарска револуција. Другу прилику је имао недавно, када су на власт, један за другим, дошли политички идиоти, Горбачов и Јељцин који су Русију скоро уништили. Тада се десило чудо у облику Путина који је од Русије наново направио велику силу.
Исфрустрирани НАТО-Запад је двадесет година тражио начин како да га се ријеши. Коначно је одлучио да мамац буде Украјина. Од једне демократске земље, „обојеном револуцијом“, направио је нацистичку творевину засновану на неизмјерној мржњи према свему што је руско. Источни, руски дио Украјине се тада одвојио у двије засебне аутономне покрајине.
НАТО инструктори су посебно обучавали нацистичке формације као што су Азов, Прави сектор и Свобода, а од земље су направили праву, војнички софистицирану, тешко освојиву, тврђаву. Истовремено је почео лов на Русе у Доњецку и Луганску. У осам година је убијено око петнаест тисућа Руса, а руски језик је избачен из службене употребе.

На власт је постављена политичка марионета Зеленскиј, који дјелује као портпарол НАТО-а. Најавио је и приступање Украјине НАТО-у и нуклеарно наоружавање. На крају, главнина украјинске војске, око сто тисућа војника, се сконцентрирала на граници са Доњецком и Луганском. Спремао се коначни упад и убојство неколико милијуна људи! Ситуација је била слична као и са припремљеним нападом на Израел 1967. године.

Америка је знала да ће Русија морати интервенирати како би спасила руско становништво и осигурала се против пријетње будуће НАТО и нуклеарне Украјине.

Русија, војном интервенцијом, тражећи денацифицирану, демилитаризирану и неутралну Украјину, наишла је на изузетно професионалну војску, сјајно наоружану и добро утврђену, тако да су се војне операције одужиле. Руси ће, наравно, добити овај рат: заштита и истинско осамостаљење двију руских покрајина, уништење нацистичких групација и контрола над Азовским морем, али уз велике тешкоће.

Америка (НАТО Запад) је добила оно што је хтјела: осуду „руске агресије“ и уништену Украјину којој ће „помоћи“ након рата (мој текст: Политичка економија украјинског рата). Али то јој није било довољно. Русији је отето 300 милијарди долара депонираних у западним банкама! Анти руска хистерија влада Западом. Путин је проглашен Хитлером. Измишљени су такозвани руски злочини (Буча), што личи као јаје јајету на Рачак, измишљена ирачка средства за масовно уништавање, лажан инцидент у Тонконшком заљеву, основа за САД бомбардирање Сјеверног Вијетнама, и тако даље, и тако даље.

И тако долазимо на почетак. Русија је проглашена непожељном у УН и то ће, највјеројатније, резултирати њеним разлазом са ово свјетском организацијом. Све остало што је написано у Резимеу, настат ће тијеком времена.

Може се десити да буде изузетно бурно у Србији и Републици Српској/Босни и Херцеговини. Дај Боже да тога не буде. Како сада ствари стоје, вјеројатније је да ће се обје земље наћи у зони Запада. Али у овој точки, престаје свака могућност логичког размишљања.

Више текстова аутора Емила Влајкија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА