Најновије

„Поставите границе, пронађите мир“ Књига која нам помаже да будемо спокојни, поштовани и остварени

„Поставите границе, пронађите мир“ Недре Гловер Таваб можете наћи у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари  delfi.rs и на сајту laguna.rs.

Фото: Лагуна

Недра Гловер Таваб је стручњакиња за везе и једна од најутицајнијих психолошкиња на Инстаграму. Она нам у књизи „Поставите границе, пронађите мир (Како да се вратите себи)“ представља једноставне а истовремено ефикасне начине за постављање здравих граница на свим животним пољима.

Сви знамо да треба да поставимо здраве границе како бисмо ускладили посао и приватан живот, изашли на крај са токсичним људима и уживали у квалитетним односима са партнером, пријатељима и породицом. Међутим, шта „здраве границе“ заиста значе – и како да успешно испољавамо своје потребе, како да знамо када треба да кажемо „не“ и наступамо одлучно а да притом не увредимо саговорника?

Тавабова предлаже да користимо технике засноване на најновијим истраживањима и најделотворнијим методама које се примењују у когнитивно-бихевиоралној терапији. На тај начин ћемо одредити и изразити своје потребе јасно и без извињавања и решити главне проблеме који се крију иза козависности, одмеравања снага, анксиозности, депресије, изгарања на послу и многих других проблема који искрсавају. Ауторка нас јасно упућује како да отворено говоримо о својим потребама и уживамо у слободи коју нам пружа природно понашање.

Кроз дефинисање шест врста граница – физичке, сексуалне, интелектуалне, емоционалне, материјалне и временске, ова књига је снажан водич за дефинисање очекивања и личних граница које нам помажу да живимо спокојан живот, да будемо поштовани и остварени као што и заслужујемо.

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА