Најновије

„Као вода за чоколаду“: Прича од које ће вам кренути вода на уста

Роман „Као вода за чоколаду“ ново је издање издавачке куће Лагуна.

Фото: Лагуна

Када се споје очаравајућа љубавна прича и необичан мексички приручник за кућне лекове, добије се неочекивано, неодољиво, сласно штиво по изванредном рецепту Лауре Ескивел. Роман „Као вода за чоколаду“ је прича од које ће вам кренути вода на уста.

Једног дана у поодмаклој трудноћи Мама Елена је секла лук у кухињи на свом великом ранчу. Лук је био толико љут да је натерао сузе на очи Елениној нерођеној кћери Тити и изазвао превремени порођај. Доспевши на свет међу зачинима и састојцима за супу с резанцима, Тита је постала предодређена да своје емоције преноси у храну коју справља.

Са петнаест година Тита ће се страсно заљубити, али породична традиција налаже да најмлађа ћерка не може да се уда све док јој је мајка жива. Да несрећа буде већа, њена љубав, њен Педро, ожениће се Титином сестром Росауром. Своје бурне емоције Тита преноси у храну коју спрема и тако некада намерно, некада случајно, мења судбине свих житеља ранча.

Испуњена рецептима, чежњом и горко-слатким хумором, ова шармантна прича о животу једне мексичке породице с почетка прошлог века распламсала је машту и задивила читаоце широм света.

Први роман сценаристкиње и романописца Лауре Ескивел годинама је једна од најчитанијих књига у Јужној Америци, преведен је на двадесет језика, а на листама бестселера био је испред нових романа Маркеса, Варгаса Љосе, Изабеле Аљенде… По овом роману је снимљен и филм, који је режирао Лаурин бивши муж, а који је 1993. проглашен најгледанијим страним ауторским филмом у САД. После великог успеха филма роман се вратио на листе бестселера и сад је међу најчитанијим књигама у Европи.

„Као вода за чоколаду“ у продаји је у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs, као и на сајту laguna.rs.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА