Најновије

"У ову књигу упишите све ваше жалбе, утиске и предлоге": Још један драгуљ Моме Капора у продаји

„Књига жалби“ Моме Капора објављена је први пут давне 1984. године и одмах је привукла велику пажњу књижевне публике и критике

Фото: Лагуна

„Књига жалби“ је својеврстан омаж једној књижари у центру града и људима који су тамо одлазили. Главни јунак ове трилогије, некадашња нада српске књижевности Пеђа Лукач, успева да оживи суморну књижару у центру града, али због политичких неприлика бежи у Њујорк, не престајући да сања да напише роман о Ериху Шломовићу, чији живот годинама проучава.

„Овај ’тајанствени скупљач лепоте’ поседовао је необичан дар да препозна оно најбоље што се у то време догађало у ликовном животу Француске, као и интуицију која му је омогућила да врло брзо и сам направи изванредну збирку.“ – Из предговора Ане Капор

„Досије Шломовић“, који уз „Фрку“ и „Тхе Фрее Цоунтрy“ сачињава овај триптих, представља важан документ о животу трагично страдалог младог колекционара, али у исто време отвара и нека суштинска питања која се тичу живота и уметности.

„Књига жалби“ Моме Капора у продаји је у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs, као и на сајту laguna.rs.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА