Најновије

Данас почиње Ноћ књиге: Хит наслови на попустима!

Новитети домаће и светске књижевности окосница су и ове Ноћи књиге, која ће трајати од 17. до 19. јуна. Направите на време свој списак, јер је ова манифестација и више него добра прилика да кућној библиотеци додате нове наслове будући да ће важити попусти до чак 40%.

Фото: Лагуна

Снажна и потресна, књига „Небеска дворишта“ је прича о животу, лепоти и страдању која се држи вредности о којима њен аутор владика Григорије говори кад год узме реч. Прецизно а одмерено, владика је срочио сагу о малој али храброј заједници која брани своје вековно огњиште, алегорију о малом човеку на удару пошасти рата, и човековој спремности на велике одлуке и дела.

Илустрована прича о оснивачу српске државе Стефану Немањи „Сенка и сан“ Владимира Кецмановића и Дејана Стојиљковића писана је пријемчивим и питким језиком, богата историјским подацима и занимљивим чињеницама у вези са епохом и духом времена. Пратећи главног јунака од када је био дечак, прича се дотиче не само биографије владара који ће се упокојити под именом Свети Симеон већ и пресудних догађаја који су мењали лице тадашње Европе и света.

Књигом „Панонски адмирал“, емоционалним водичем кроз дискографију Ђорђа Балашевића, новинар и писац Иван Ивачковић исказао је дубок наклон не само према уметности овог великог песника наших душа већ и његовом цивилизацијском ангажману. У Балашевићевој каријери није било слабог албума, што је реткост и у интернационалним размерама. Ово је књига о каријери једног великог песника и паду једне велике земље.

Већина римских царева током 3. и 4. века наше ере потицала је са простора данашње Србије, односно са ширег простора Балкана. Књига „Пурпур империје“ Душка Лопандића је прича о тим људима и том времену, о нашим крајевима под римском влашћу и значају који је овај простор имао на мапи историје.

„Гранд хотел ‘Европа’“ Иље Леонарда Фејфера је маестрални роман о потрази за личним идентитетом и идентитетом Старог континента. Он готово лирски говори о људима и свету који су попут Гранд хотела „Европа“ можда већ проживели своје најбоље дане.

„Црвене ципеле“ Џоане Харис су наставак светског бестселера „Чоколада“. Цео Вијанин свет биће стављен на коцку, што ће је приморати да се суочи са тешким избором; да побегне, као што је то чинила много пута до сада, или да се супротстави свом најопаснијем непријатељу – самој себи.

Бони Гармус, копирајтерка и креативна директорка, написала је роман о жени рођеној испред свог времена, која је интелигентна, посвећена и храбра, која одбија калупе и стереотипе – и својом књигом освојила читаоце широм света. „Лекције из хемије“ је духовита и потресна прича која плени и тешко се заборавља. Лик младе хемичарке која тражи своје место под сунцем, водећи се искључиво логиком и науком веома је оригиналан и читаоце неће оставити равнодушним.

Остарели власник легендарног хотела „Сентрал“, у којем су становали Гоген и други велики сликари, брутално је избоден. Ко је убио 91-годишњег старца и зашто? Када је убрзо затим пронађен и други леш на бретонској обали, Жорж Дипен схвата да је пред њим случај неслућених размера. Ово је сиже романа „Смрт у Понт Авену: случај комесара Дипена“.

Недра Гловер Таваб је стручњак за везе и једна од најутицајнијих психолога на Инстаграму. У књизи „Поставите границе, пронађите мир“ представља једноставне а истовремено ефикасне начине за постављање здравих граница на свим животним пољима, како бисмо одредили и изразили своје потребе јасно и без извињавања и решили главне проблеме који искрсавају у нашим животима.

Пошто маме и тате превише раде па немају времена за своју децу, сада роботи помажу малишанима око школских задатака. И све би било у реду, у том савршеном граду, да се није појавио робот са грешком по имену Рокси. А баш њега је изабрала Ева. Девојчица и робот постали су најбољи другари – и због тога се све променило. Сјајну и оригиналну књигу за децу „Ева и њен Рокси“ написао је Срђан Анђелић Мјехур, сценариста и водитељ, а илустраторка је Тања Стевановић Горостасна.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА