Најновије

ЧАВУШОГЛУ О ДОДИКУ: Став Турске је јасан

Министар иностраних послова Турске Мевлут Чавушоглу рекао је данас у Сарајеву да се односи Турске и Босне и Херцеговине развијају у бројним сегментима и најавио наставак сарадње у политичком, економском и војном смислу, преноси РТРС.

Милорад ДЕодик (Фото: Јутјуб)

"У 2021. години остварен је циљ од милијарду долара у обиму спољнотрговинске размене. За ову годину желимо подићи то на виши ниво", рекао је Чавушоглу након сусрета са министром иностраних послова у Савету министара Бисером Турковић.

Он је додао да турске компаније улажу значајан новац у БиХ.

"Данас смо разговарали и о актуелним дешавањима у регији и одразима кризе у нашем блиском географском простору. Моја посета БиХ се реализује у оквиру посете пет земаља. На сваком од тих сусрета сам искористио прилику да нагласим важност регионалне стабилности и да БиХ представља кључну позицију у очувању стабилности", рекао је Чавушоглу.

Осврћући се на однос Турске према српском члану Председништва БиХ Милораду Додику, Чавушоглу је рекао да је став Турске јасан и да на свим сусретима исказују непристрасност ставова.

"Став Турске је јасан. Волели га или не, Милорад Додик је члан Председништва БиХ. Ми на свим сусретима исказујемо непристрасност наших ставова. Са свим саговорницима разговарамо на исти начин када су у питању одлуке које је Република Српска донела, када је реч о политичком и територијалном интегритету БиХ. Ту је наш став јасан са ким год да обављамо разговоре", рекао је Чавушоглу.

Чавушоглу је поздравио иницијативу за одржавање састанка на којем би учествовали председници Турске, Хрватске, Србије и представници народа у БиХ.

О Бошњацима у рату Мосада и Хамаса прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА