Најновије

СВЕДОК САРАДНИК ОТКРИО ПЛАН ЛИКВИДАЦИЈЕ БЕЛИВУКА И МИЉКОВИЋА У ТИВТУ: Припремили штек стан и оружје

Суђење за планирање ликвидације Вељка Беливука и Марка Миљковића у Тивту у јануару прошле године, одложено је јер је оптужена Алмира Мујахоџић напустила Црну Гору и није се појавила пред судом.

Фото: public

Њен бранилац, адвокат Дамир Лекић, како преноси црногорски Дан саопштио је суду да нема оправдање за њен недолазак, да му је она рекла да је ван Црне Горе и да је морала да оде. Како је навео, не зна тачан разлог њеног одласка из Црне Горе, нити где се налази, али да ће на наредно суђење да дође.

Осим Алмире Мујахоџић, оптужницом су обухваћени и Јанко Вукадиновић, Радован Станишић, Милета Јовановић, Момчило Милић и Душан Ивановић.

Према наводима оптужнице, криминална група је ликвидацију Беливука и Миљковића планирала за 22. јунуар прошле године, на тиватском аеродрому, одакле су требали да полете за Београд, после посете вођи "кавачког клана" Радоју Звицеру.

- Јовановић и сведок сарадник у том предмету, кодног имена Каменко Куч, сместили су се дан пред злочин у "штек стан". Од Јанка Вукадиновића су добили информацију да ће Беливук и Миљковић у 10 сати наредног дана бити на тиватском аеродрому и да на њих треба да пуцају док буду чекали у реду за чекирање карата. Каменко Куч и Јовановић су на аутомобил ,,опел зафира" накачили лажне табилице и наредног дана, рано ујутро се упутили према згради тиватског аеродрома. Медутим, на путу до аеродрома пресрела их полиција и ухапсила - пренели су раније црногорски медији наводе оптужнице.

Сведок сарадник је крајем јануара наводно признао у Специјалном тужилаштву Црне Горе да је првобитни план био убиство другог вође "кавчана" Слободана Кашћелана, и да тада о ликвидацији Беливука и Миљковића није било ни речи. Наводно, убиство Кашћелана група је планирала за 22. јануар, за када му је било заказано суђење у подгоричком Вишем суду. Међутим, суђење је одлочено, па је група променила план и одлучила да организује убиство Беливука и Миљковића који је тога дана требало да се врате у Србију. Истражитељи су, како наводе, прикупили доказе да је непосредним извршиоцима ликвидације Кашћелана требало да буде исплацено 500.000 еура, док су за злочин на аеродрому у Тивту требали да добију 700.000 и 1.300.000 еура.

Због открића да је планиран злочин, Беливук и Миљковић су у Црној Гори остали неколико дана дуже и у Србију су допутовали 30. јануара прошле године. Полиција је их је дочекала на аеродрому и сповела на саслушање, после ког су пуштени на слободу. Међутим, пет дана касније, тачније 4. фебруара они су ухапшени као организатори криминалне групе, која је у међувремену оптужена за седам сурових ликвидација у кући страве у Ритопеку и од тада су у притвору.

Потрага за Вукотићем

Током суђења које је одложено, како преноси Дан, споменуто је да је предат захтев да се суђење за планирање убиства Беливука и Миљковића споји са предметом против Јована Вукотића, наводно вође "шкаљарског клана" за којим трага полиција, и групе која се терети за исто кривично дело. Како су раније писали црногорски медији, Вукотић се сумњичи да је преко "скаја" наручио ликвидације вођа "кавчана" и да је обећавао да за тај злочин плати четири милиона евра.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА