Најновије

ДОДИК: Срби могу да науче све од Јевреја

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Срби од Јевреја могу све да науче јер јеврејски народ не дозвољава да сећање избледи.

Милорад Додик (Фото: РИА Новости)

Додик је указао на значај Јасеновца, усташког логора у којем је највише убијан српски народ, истакавши да му комунистичка власт није придавала значај.

– Комунизам је девастирао Јасеновац и учинио нови злочин према нама Србима – истакао је Додик за РТС, наводећи како је приликом боравка у Израелу посетио Јад Вашем.

Он је истакао да је Јасеновац место комунизам ставио на страну, зато и Хрвати минимизирају број, те да је иде на част властима Хрватске што су забранили посету председнику Србије Александру Вучићу.

Додик је оценио и да се Јевреји и Израел налазе у сличној ситуацији у којој се налази и српски народ и Република Српска у БиХ, која је пуна конфузије.

– Веома ми је тешко објашњавати ситуацију у БиХ, она је пропала земља и нема шансе да опстане као таква – рекао је Додик.

За муслимане је рекао да су поданички народ, који не могу без тутора са стране.

Он је подсетио на високе представнике и тешка времена, али је истакао да се данас променио статус међународне заједнице будући да је у БиХ лажни високи представник.

Када је реч о Украјини, Додик сматра да је колатерална штета, као и да су многи политичари на Западу изгубили оријентацију и себи направили кризу.

– Против рата сам – закључио је Додик.

О албанској резолуцији против извештаја Дика Мартија прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА