Најновије

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ ТВРДИ: Нова руска копнена јединица за фронт у Украјини је спремна!

Русија је формирала велику нову формацију копнених снага за подршку својим операцијама у Украјини, саопштило је Министарство одбране Велике Британије.

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Ова јединица, названа 3. армијски корпус, базирана је у граду Мулино, источно од главног града Русије Москве, објавило је министарство у свом дневном обавештајном билтену на Твитеру, преноси Ројтерс.

У извештају обавештајаца се такође додаје да се пред руским командантима и даље налазе „конкурентни оперативни приоритети“, јачање офанзиве у источном украјинском региону Донбаса, као и оснаживање одбране од контранапада украјинских снага на југу земље, наводи британска агенција.

Подсећамо, украјински војници су јутрос  за сат времена испалили 42 гранате калибра 155 и 152 мм на Доњецк, Горловку, Макејевку и Михајловку, саопштило је представништво Доњецке Народне Републике у Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре.

Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију у Украјини.

Председник Владимир Путин рекао је да је њен циљ "заштита људи који су били изложени геноциду од стране режима у Кијеву осам година".

Украјина данас води "креативни рат", а главни задатак је деморализација руске војске, изјавио је саветник украјинског председника Михаил Подољак. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА