Најновије

МУЧИО, СЕЦКАО И МЛЕО ЖРТВЕ! КО ЈЕ СРЂАН ЛАЛИЋ, СВЕДОК-САРАДНИК ПРОТИВ ВЕЉИНОГ КЛАНА: Учествовао у шест убистава!

Срђан Лалић (36), један од најближих сарадника Вељка Беливука и Марка Миљковића и припадник овог криминалног клана, склопио је споразум са Тужилаством за организовани криминал да за казну од 18 година затвора сведочи о свим злочинима клана.

Фото: МУП

Очекује се да ће својим изјавама помоћи да се реше и многи, за сада, нерешени случајеви сурових убистава.

Он је јануара ове године већ покушао да добије повлашћени статус и спасе се најстроже казне, али у томе није успео. Без обзира на то што је описао све злочине криминалне групе, у којима је и сам учествовао, и детаљно пружио податке о њиховом функционисању, његов захтев да се домогне позиције сведока-окривљеног је одбијен.

Окривљени Лалић је од самог почетка слао сигнале да је спреман на сарадњу са полицијом и тужилаштвом. После хапшења, почетком фебруара прошле године, у првом тренутку је одбијао да одговара на питања, али чим су стигли први докази, добављени преко заштићене апликације "Скај", одлучио је да проговори.

Он је навео да је све радио по налозима Беливука и Миљковића и да није смео да им се супротстави, јер их се плашио. Детаљно је описао хијерархију и ко је шта радио, како се понашао, ко је наређивао и смишљао монструозности. Испричао је и разлоге отмица и бруталних ликвидација. Говорио је и о сарадницима из полиције, али и других државних органа.

Он на оптужници против крими клана, која броји тридесетак имена, заузима високо пето место.

Наводи се да је завршио ИТ факултет, а током испитивања у Тужилаштву за организовани криминал, као и у МУП Србије, навео је да је незапослен, али да тргује биткоинима на берзи и да месечно зарађује око 1.300 евра. До сада није био осуђиван.

- Лалић се терети да је починио кривична дела удруживање, пет тешких убистава, отмицу и нелегално држање оружја - истакао је извор близак истрази.

Истрагом је утврђено, захваљујући доказима који су прикупљени, посебно на основу фотографија које су преузете са апликације "Скај", да је Лалић учествовао у убиствима Милана Љепоје, Александра Глигоријевића Пукија, Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића, Горана Величковића Гоксија и Николе Митића. Он је, такође, у овој криминалној групи био задужен и за набавку и одржавање криптованих телефона са поменутом апликацијом.

Без обзира на сва злодела за која се сумња да их је починио, јавност је згрозила фотографија која је "скинута" са апликације "Скај". На њој се виде Вељко Беливук, Лалић и измрцварена жртва. Лалићев осмех никога није оставио равнодушним.

У оптужници се наводи да су припадници групе Беливука и Миљковића, жртве киднаповали, а потом их пребацивали у "кланицу", како су звали кућу смрти у Ритопеку, где су убијани људи. Жртве су клали и давили, али и усмрћивали ударцима у главу.

Осумњичен за шесто убиство: Мучили жртву у кући страве у Ритопеку, па је заклали

Срђан Лалић се нашао и на кривичној пријави за отмицу и убиство Николе Митића (33). То је шеста жртва за чију смрт су прикупљени докази. Он је отет на Дедињу, испред амбасаде САД, а потом пребачен у просторије ове криминалне групе на стадиону у Хумској, где су га мучили.

Како тврди тужилац, поред физичког малтретирања Митића, Лалић се позабавио и брисањем видео-записа са стадиона, на којима је био забележен улазак жртве у њихову "базу". Беливук и Миљковић су, затим, донели одлуку да се претучени Митић пребаци у викендицу у Ритопеку и тамо убије. Окривљени Милош Будимир, Лалић и Дејан Тешић одвезли су жртву у Ритопек.

- На основу упутстава и наредби Беливука и Миљковића, које су слали преко "Скаја", Митићу су најпре, у њиховој "кланици", како су називали скривену просторију у гаражи, одсекли прст на нози, потом су га давили, а на крају заклали.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА