Најновије

НАТО ГОМИЛА СНАГЕ НА БЕЛОРУСКОЈ ГРАНИЦИ: Стигле десетине хиљада америчких војника

Министар одбране Белорусије Виктор Хрењин рекао је да би снаге НАТО-а које се налазе у близини граница могле да постану основа за стварање ударних група против Белорусије и Русије, саопштено је на Телеграм каналу Министарства.

НАТО (Фото: Јутјуб)

„Данас недвосмислено оцењујемо да формације НАТО-а распоређене у суседним земљама могу да постану основа за стварање ударних група против Руске Федерације и Републике Белорусије, као њеног најближег савезника“, рекао је он.

Упркос тренутном одсуству јасних знакова тренутних припрема за почетак агресије, постоји опасност од могућег распоређивања трупа распоређених у близини граница Белорусије против те земље. То потврђује „невиђено повећање присуства америчких и НАТО војних формација у источноевропском региону“, рекао је министар.

Према речима белоруског министра одбране, више од 60.000 америчких војних лица је стално распоређено у Европи. Такође, око 35.000 америчких војника налази се у региону источне Европе у оквиру текућих операција, од којих је више од 22.000 концентрисано у балтичким земљама и Пољској, рекао је Хрењин.

О стању на фронту у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА