Најновије

ЕРДОГАН ОТКРИО ШТА ЈЕ ПУТИН ТРАЖИО ОД ЊЕГА: "Наши разговори брину одређене кругове"

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да његови разговори са руским колегом Владимиром Путином о испоруци хране земљама којима је потребна "забрињава неке кругове", пише РИА Новости.

Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Ердоган је раније рекао да се са председником Руске Федерације договорио о могућности слања руског жита и ђубрива бесплатно у земље Африке којима прети глад.

Путин је у септембру прошле године навео да је Москва спремна да бесплатно снабдева најсиромашније земље целокупном количином жита која им је намењена у оквиру житног договора.

- Чинимо исправне кораке у светској политици. Не постоји нико на свету ко би могао да преговара са Путином, осим мене. Са друге стране, ја преговарам и са Зеленским. Господин Путин је рекао: "Пошаљимо жито, ти ћеш га претворити у брашно и послати у сиромашне афричке земље." То забрињава неке кругове, али ми ћемо учинити оно што мислимо да је исправно - рекао је Ердоган на састанку са младима у Ајдину.

Уговор о житу, који су 22. јула потписали представници Русије, Турске, Украјине и УН, подразумева извоз украјинског жита, хране и ђубрива преко Црног мора из три луке, укључујући Одесу.

Уговор је истекао 18. новембра, али је подразумевао аутоматско продужење за 120 дана у недостатку примедби страна.

Овај продужени период уговора завршава се 18. марта.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА