Најновије

ШОКАНТАН ПОТЕЗ ЗЕЛЕНСКОГ: Окружује се руским људима, сад довео и ФСБ-овца!

Председник Комисије Јавне коморе Русије за питања суверенитета, патриотских пројеката и подршке ветеранима Владимир Рогов рекао је да се у биографији новог секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине (НСДЦ) Александра Литвињенка налази „ занимљив детаљ” везан за руске специјалне службе.

Председник Украјине Володимир Зеленски је у уторак разрешио Алексеја Данилова са места секретара Савета за националну безбедност и одбрану, заменивши га Литвињенком, који је раније био на месту шефа Спољне обавештајне службе.

- Постоји занимљив детаљ у Литвињеновој биографији, који ће у Украјини бити схваћен као „издаја“. Литвињенко је својевремено дипломирао на Институту за криптографију, комуникације и информатику на Академији ФСБ-а Руске Федерације у Москви - рекао је Рогов за РИА Новости.

Према његовим речима, Литвињенко је студирао у Русији , усвајајући традиције руских специјалних служби, али се потом заклео на верност украјинском националистичком режиму.

Подсетимо, Украјина је, након смене генерала Валерија Залужног, за главнокомандујућег војске именовала Александра Сирског. 

Руска редакција РТ раније је сазнала да родитељи Сирског живе на територији Русије, и да се стиде онога чиме се бави њихов син. Њихова комшиница, такође, је изјавила да је Сирски раније говорио породици да мрзи Украјинце, са којима ради у штабу.

Рођен је 1965. године у Владимирској области данашње Русије, али од осамдесетих година прошлог века живи у Украјини. Ипак, студирао је у Московској вишој војној командној школи.

ЛУКАШЕНКО ИЗНЕО ДО САД НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ О МАСАКРУ У МОСКВИ:...

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА