Најновије

ШИПТАРСКИ "ВАПАЈ" ИЗ ПРИШТИНЕ: Искључите Србију из Савета Европе!

Шефица посланичке групе Самоопредељење Мимоза Кусари-Љиља поручила је да би Србију требало искључити из Савета Европе, као што је то био случај са Русијом, преноси "Кљан Косова".
Приштина / Скриншот

Приштина / Скриншот

"Јуче су српски представници у Савету Европе запретили повлачењем, ако Косово буде прихваћено. Србију треба искључити, баш као и Русију", истакла је она.

Министарство спољних послова и дијаспоре и Министарство унутрашњих послова тзв. Косова позвали су грађане да не путују кроз Србију.

"Министарство спољних послова и дијаспоре и Министарство унутрашњих послова саопштавају да након настале ситуације на граничним прелазима са Србијом и самовољног заустављања грађана Косова на њима, сви сународници и грађани који путују треба да избегавају по сваку цену прелазак преко Србије. Министарство унутрашњих послова и предузима све потребне радње и обавештаваће вас о новим детаљима ", наведено је у на Фејсбук страници Министарства спољних послова Косова.

Подсећамо, секретар Канцеларије за везу Приштине у Београду Фатмир Хаџоли тврди је да је више од 300 грађана такозваног Косова "заглављено" у Србији на граничном прелазу са Хрватском, додајући да је овај, како каже, "апсурдан потез српске власти", знак одмазде због гласања у Парламентарној скупштини Савета Европе.

Савет Европе је у марту 2022. године, након почетка Специјалне војне операције, избацио Русију из највећег тела за људска права на континенту на основу члана 8 Статута Савета Европе.

Прочитајте ОВДЕ шта Зоран Милановић каже о Косову у СЕ и резолуцији о Сребреници

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА