Најновије

"КОЛИКО ДУГО ЋЕ УКРАЈИНА МОЋИ ДА СЕ СУПРОТСТАВЉА БЕЗ ПОМОЋИ САД?": Испливао снимак Трампа значајан за његову смену!

Агенција Associated Press објавила је 25. јануара видеоснимак са вечере америчког председника Доналда Трумпа, 2018. године, током које расправља о ситуацији у Украјини, позива на смену сада већ бивше америчке амбасадорке у Кијеву, Мари Јованович и критикује Џорџа Буша.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Према наводима агенције, видеозапис може бити значајан у случају импичмента председника, пошто кадрови, наводно, обелодањују сараднике Трамповог адвоката Рудолфа Ђулијанија - украјинске олигархе Лева Парнаса и Игора Фрумана, за које се сумња да су утицали на изборну кампању у Сједињеним Државама, као и да су покушали извршити притисак на именовање директора Нафтогаза.

На објављеном снимку, Трумп се пита "колико дуго ће се Украјина моћи супротставити Русији без помоћи САД", а такође позива на моменталну смену амбасадорке Јованович.

Након овога Трумп је позитивно говорио о државном секретару Мајку Помпеу и изразио незадовољство америчким присуством на Блиском истоку.

Према његовим речима, бивши председник Џорџ Буш повукао је државу у рат који је коштао 7 билиона долара. 

На јесен је у Сједињеним Државама покренута истрага због почетка импичмента Трампу. Демократе га оптужују за притисак на Украјину у циљу дискредитације свог ривала на председничким изборима 2020. године, демократе Џоа Бајдена.

24. јануара, постало је познато да је Мајк Помпео псовао новинарку која му је постављала питања о Украјини и амбасадорки Јованович.

Русија жели да стави тачку на злочиначко прекрајање историје Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА