Најновије

СРБИЈА СЕ ЗАТВАРА ОД СУТРА! Ово су најновије мере Кризног штаба!

Кризни штаб је на седници преломио и од сутра ће у Србији све бити затворено као што је био случај за викенд.

Кризни штаб (Фото: Влада Србије)

Овога пута, затварање важи и током радне недеље, прецизније од сутра, укључујући и наредни викенд. То значи да осим прехрамбених продавница, апотека и пумпи, готово ништа неће радити.

Иначе, седница Кризног штаба за борбу против корона вируса почела је данас нешто после 8 сати. Медицински део Кризног штаба на последњих неколико заседања захтева закључавање на 10 до 14 дана, док су чланови Владе, против тога.

И премијерка Ана Брнабић је најавила да ће доћи до пооштравања мера.

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је после консултација медицинског дела Кризног штаба са премијерком у недељу да je струка остаје при ставу да епидемиолошке мере морају да буду пооштрене.

Кон је тада поновио да мере уведене за викенд нису биле довољне да се стопа заразе смањи и да је медицински део говорио да нису довољне и да су козметичке.

Иако је првобитно струка говорила о затварању на недељу дана, па онда и на 10, сада смо, због целокупне епидемиолошке ситуације стигли до минимум 14 дана, а о томе је говорио управо др Кон. Навео је да минимум за "затварање" сада није више 10 дана, него 14 дана.

Подсетимо, на основу јучерашњих података у Србији је било тестирано 15.265 грађана од којих је 4.634 новозаражених. Преминуло је 28 пацијената, а на респираторима у болницама широм Србије тренутно је њих 219.

Десетине наоружаних возила стигло у Хасаку и Деир Ез-Зор. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА