Најновије

ПЕРЈАНИЦА СНС: У овом тренутку није важно да ли је вакцина добра или не

Имунизација је једини начин да се у 21. веку изборимо са ковидом, јер нас очекују тешки месеци, не знамо да ли смо на половини или на крају борбе и зато не смемо да одустајемо изјавила је данас министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић током посете једном од вакциналних пунктова у Крушевцу.

Марија Обрадовић (фото: Јутјуб)

Обрадовић је поручила да ово није време за расправу да ли је вакцина добра или не и да ли треба или не треба да се вакцинишемо, већ да се помогне да они који желе и могу буду вакцинисани, наводи се у саопштењу.

Обрадовић је истакла да је важно да се људи старији од 60 година вакцинишу у што већем броју и похвалила пример града Крушевца у коме је готово 50 одсто становништва у овој категорији вакцинисан, али и позвала остале градове и општине да следе тај пример.

Позивам и апелујем да се људи пријаве преко Портала еУправе или путем контакт телефона и ако само једна особа чује ово урадили смо одличан посао. Крушевац је међу најбољим градовима у Србији када је у питању организација имунизације и број вакцинисаних грађана и може да буде пример другима како треба да се ради, поручила је Обрадовић.

Директорка Дома здравља у Крушевцу Марина Костић истакла је да је у Крушевцу вакцинисано више од 37.000 људи, а посебно је добар одзив грађана старијих од 60 година у сеоским срединама где се имунизација спроводи у 13 амбуланти.

Од следеће недеље почеће са радом још 12 амбуланти у селима, а Крушевац има и два мобилна тима која сваког дана вакцинишу непокретне и особе са инвалидитетом.

У Србији се више од 1,4 милиона грађана за вакцинацију на порталу еУправа, прва доза је дата за више од 1,2 милиона, а ревакцинисано је више од 800.000 грађана.

Режим управо уводи уџбеник из биологије у којем поред мушког и женског постоји и трећи пол, опширније ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА