Најновије

ПЕТРОНИЈЕВИЋ: Одупрети се доношењу закона противних правном поретку Србије, породичним односима и вери

Адвокат Горан Петронијевић, члан Правног савета ИН4С-а, осврнуо се на три закона који су у Србији у припреми – о родној равноправности, забрани родне дискриминације и истополним заједницама (тј. – браковима).

Горан Петронијевић (Фото: Јутјуб)

Петронијевић оцењује да ове „ђаволске замисли“ нису усмерене на, како кажу, хармонизацију са европским правом, већ на стварање услова за друштвене сукобе у социјалном окружењу.

„Сва три закона дубоко су у супротности са Уставом и законима Србије и са основним постулатима уређења живота традиционалне породице на овим просторима. И не само православних, већ и осталих верских заједница на овим просторима. То је само још један доказ да су они саставни део пројекта глобалистичко-неолибералног концепта рушења државе, нације, вере и породице.“.

Уништењем ова четири „непријатеља“ глобализам ће, наглашава Петронијевић, од наше деце, која неће имати заштиту ни једног од ова четири фактора, лако направити глобалног ратника или глобалног радника, који ће глобализму служити на свакој тачки глобалистичке орвеловштине.

„Јасно је да је српска власт под огромним притиском да ова три закона насилно и против већинске воље огромне већине грађана углави у наше законодавство. На тај начин се обесправљује већина, у име наводно „заштите права“ мањина. Ето ситуације погодне за социјалне сукобе. Нема механизма заштите права мањина, уколико их не штити свесна већина. Већина, која је у свом државноправном простору остварила своја права и задовољила своје тежње.“.

Он каже да само таква већина постаје свесна потребе да пуним капацитетом заштити права мањина, те да је таква заштита стварна, реална и гарантујућа.

„У супротном, већина која вапи за остваривањем својих права, утерује се у трпљења „права“ мањина, којима се руше и онако неостверана права већине. И ето тензија и услова за сукобе. Толико о томе. У колико наша власт нема снаге да глобалистичком Западу објасни да та законска решења руше правни поредак наше државе, да су против породичних односа и верских убеђења, предлажем им да ако „морају“ да усвоје ове законе, њихово ступање на снагу одложе (voacato leggis), за дан пријема Србије у ЕУ. А, ако нас не приме у ЕУ, шта траже европски закони у неевропској Србији!?“, закључио је Петронијевић.

О баханалијама српских министарс прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА