Најновије

Амбасада Руске Федерације и Српско-руски центар “Мајак” раде заједничким снагама на новим пројектима!

Српско-руски центар “Мајак” и Амбасада Руске Федерације присуствовали су на Банстолу прослави срамовне славе Свете Марије Магдалине Благе Марије. Служен је парастос жртвама Олује на годишњицу погрома над Србима у злочиначкој операцији “Олуја” у којој је протерано преко 250000 Срба из Републике Српске Крајине и убијено преко 2000 људи уз хиљаде порушених кућа и огњишта српског становништва које је ту живело од памтивека као и преко 80 цркава које су уништене у крвавом походу на цивиле.

Владика сремски Василије и припадници српско-руског центра "Мајак". (Фото: Српско-руски центар "Мајак")

Руска црква , на Банстолу на Фрушкој Гори је била данас центар дешавања на коме је Владика сремски Василије служио свету архијерејску литургију а након чега је уследило свећивање славског колача и жита након чега је одржан парастос српским жртвама.

“Чињенице и бројке су свима познате у целом свету али никога за то и није брига осим за нашу браћу Русе који су заједно са нама увек на правој страни и историје али и правде. Време које је проведено заједно искористили смо за договарање нових активности и пројеката који су од велике важности и за српску и за руску страну.” – кажу из центра “Мајак”.

Представници Амбасаде Руске Федерације у Србији на овом веома важном догађају који између осталог говори о патњи српског становништва су били Први саветник и аташе за културу Александар Конанихин и Први секретар Игор Кислев а исперед Српско-руског центра “Мајак” директор Владимир Пребирачевић и специјални саветник Миодраг Миликић, саопштено је из Мајака.

Србија развија артиљеријска оруђа и муницију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА