Најновије

УКРАЈИНСКИ АМБАСАДОР НАПУШТА СРБИЈУ: Састао се са Дачићем пред полазак

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Украјине у Републици Србији Олександра Александровича.

Украјина (Фото: Амбасада Украјине у Сарајеву)

Председник Народне скупштине Ивица Дачић захвалио је амбасадору Александровичу на сарадњи коју су током претходних шест година остварили и доприносу који је дао јачању односа између две земље. Рекао је да су Србија и Украјина традиционално пријатељске земље и да треба наставити са развојем билатералних односа.

У вези са актуелном ситуацијом, председник Народне скупштине је изразио наду да ће ускоро доћи до смиривања тензија и да ће сви проблеми бити решавани кроз дијалог.

Амбасадор Александрович се сложио да Србију и Украјину вежу пријатељски односи и да треба наставити са њиховим развојем и јачањем.

Саговорници су разговарали о сарадњи између Народне скупштине и Врховне Раде Украјине и сложили се да се након одржавања избора у Србији организују међусобне посете посланичких група, као и да се размотри могућност размене посета на нивоу председника парламената.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић пожелео је успех амбасадору Александровичу у даљој каријери.

Извор: РТВ

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА