Најновије

НЕМАЧКИ МИНИСТАР: Јединство ЕУ почиње да се распада

Немачки министар економије Роберт Хабек изразио је данас бојазан да јединство Европске уније „почиње да се распада”, уочи самита лидера ЕУ на којем би требало да се распавља о ембаргу на нафту из Русије и плановима за смањење зависности од руске енергије.

ЕУ (Илустрација: Pixabay)

„Након напада Русије на Украјину, виђели смо шта може да се догоди када је Европа уједињена. Имајући у виду сутрашњи самит, надајмо се да ће се овако наставити. Али већ почиње да се распада”, рекао је Хабек на конференцији за новинаре на отварању трговинског сајма у Хановеру, преноси Ројтерс.

Хабек је затражио од Немачке да на самиту „говори једним гласом”, а не да се суздржава од гласања због разлика у мишљењима у владајућој коалицији и позвао и друге чланице ЕУ да буду јединствене.

„Европа је и даље огромно економско подручје са невероватном економском снагом. И када је уједињена, може да искористи ту моћ”, рекао је Хабек.

Лидери ЕУ разговараће сутра и у уторак о новом пакету санкција Русији, који би могао да укључи и ембарго на нафту, као и програм који има за циљ да убрза окончање зависности од фосилних горива, укључујући руски гас., пренео је Танјуг.

О стварању Велике Евроазије прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА