Најновије

ОВО ЈЕ ЗАМКА! Немачки стручњак упозорава Украјину

Немачки политиколог и новинар Грегор Шпицен позвао је Кијев да се не опушта и не радује пре времена, јер потез Руске војске према његовој процени веома личи на припремљену замку

Украјинска војска. (Фото: Јутјуб)

Брзо и компетентно повлачење савезничких снага Русије и ЛДНР са положаја у Харковској области, јако личи на замку за Оружане снаге Украјине. Ово мишљење дели и Карл Масал, професор Универзитета Бундесвер у Минхену

Западни медији су доста пажње посветили контраофанзиви украјинске војске код Харкова. Ова операција се назива најистакнутијим војним достигнућем Кијева, за све време трајања "специјалне операције“.

Летимичан поглед на мапу, заиста говори у прилог украјинским властима, које су успеле да демонстрирају Американцима и Европљанима оправданост своје војне помоћи. Међутим, детаљнија анализа нас тера да другачије погледамо "успех” Оружаних снага Украјине.

Немачки политиколог и новинар Грегор Шпицен је у емисији ТВ канала „Соловјев LIVE“ говорио о чланку професора Масале у „Зидојче цајтунг-у“.

Аналитичар, који се раније држао проукрајинског става, позвао је Кијев и његове западне кустосе да не падају у еуфорију.

Према његовом мишљењу, организовано повлачење Оружаних снага Русије са положаја у Харковској области, веома личи на замку припремљену за украјинску војску.

Он тврди, да је изузетно опасно, да Оружане снаге Украјине зађу сувише дубоко у руски поредак, излажући позадину и бокове. У склопу испуњавања политичког налога Кијева да се ослободе што веће територије, Оружане снаге Украјине морају одмерити жеље политичара са својим могућностима, којих је заправо врло мало, за озбиљне кораке на бојном пољу.

Штавише, приметио је политиколог, представник Бундесвера сматра да ће даље напредовање украјинских трупа довести до фаталних последица по њих. Поред пораза најспремнијих јединица, Кијев може да изгуби и територију Доњецке Народне Републике.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА