Најновије

БРАВО ДЕВОЈКЕ: Српкиње боље од Францускиња, у четвртфиналу са САД или Кином

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је Француску са 68:62 у последњем колу групе Б Светског првенства у Аустралији.

Фото: Јутјуб

Најефикаснија у нашем тиму била је Ивон Андерсон са 18 поена, један мање убацила је Јована Ногић, док је Тина Крајишник оствасрила дабл дабл са 12 поена и 13 скокова.

Американке су у последњем колу групе А декласирале екипу Босне и Херцеговине са 121:59 и са свих пет победа иду у четвртфинале. 

Изненађење у групи А приредиле су девојке из Порторика пошто су први пут у историји светских првенстава ушле у четвртфинале.

Парове четвртфинала одредиће жреб који ће уследити по окончању свих мечева у групи Б. остало је још да се одигра Аустралија - Јапан. 

Пошто ће Србија бити трећа или четврта у групи, наредни противник биће јој САД или Кина, једна од две првопласиране екипе групе А.

Кошаркашице Србије су одлично ушле у меч, а у првој четвртини бриљирала је Андерсон. Наша селекција је имала вођство од 14 поена (24:10), али је Србија прву четвртину добила 24:17.

Францускиње су наставиле са добром игром и почетком друге четвртине, а захваљујући серији од 22:2 повеле су 32:26. Међутим, српске кошаркашице су серијом 11:0 прво полувреме добиле 37:32.

Србија је одржавала вођство од пет до седам поена почетком треће четвртине, али је Француска у 27. минуту изједначила на 46:46. Србија је направила нову серију од 7:0 и у последњу четвртину ушла с вођством од 53:46.

Наша селекција је наставила са добром игром и у последњем делу меча, а у 33. минуту Србија је поново стекла двоцифрену предност (57:46). Францускиње су пришле на минус пет (60:55) на четири минута пре краја меча. Србија је успела да сачува предност и да заслужено стигне до победе.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА