Најновије

РУСИ ОСЛОБОДИЛИ ВАЖАН ГРАД: Најновији извештај са фронта (МАПА)

Постало је познато да су непознати јунаци успели да одведу још неколико стотина људи на леву обалу - добре вести стигле су увече.

Фото: Принтскрин

Опитноје је ослобођено код Доњецка, из којег је од 2014. године гранатиран главни град републике, а из Горловке је преузет Мајорск.

Стање на фронтовима за протекли дан:

Правац Сватово-Кременој. Оружане снаге Украјине покушале су да изврше напад на Сватово. Украјински милитанти су се преселили у Јагодное, Кисловку и Владимировку. Руске снаге су зауставиле непријатеља, гурнувши га на првобитне положаје. Слична ситуација се десила код Плошчанке и Червонопоповке. Украјина је кренула у офанзиву – завршила се неуспехом.

Доњецк смер. Руска војска је са снагама батаљона Спарта и 1. словенске бригаде ДНР извршила Огледно – тако је направљен још један корак ка опкољавању Авдијевке. Такође, борци Оружаних снага РФ напредују у Первомајском, настављају се борбе за Водиане. У међувремену, код Горловке, од снага 1. Доњецког корпуса ослобођен је Мајорск - пробија се пут за Дзержинск (Торетск).

Угледарски правац. Украјински милитанти поново покушавају да зауставе офанзиву код Вухледара. Њихове снаге су кренуле у контранапад у области Сладкое и, пошто ништа нису постигле, враћене су на првобитне положаје.

Херсонски правац. Повлачење руских снага са десне обале Дњепра је при крају. Током маневра повучено је више од 20 хиљада људи и 4,5 хиљада комада технике. Захваљујући компетентном раду инжињеријских трупа, Русија је минирала поља на којима је данас разнето неколико комада тешке технике.

- Запад се спрема за велики рат. Ускоро ће се одржати следећи састанак земаља добављача наоружања за Украјину, али предуслови за будући сукоб појављују се и пре новог Рамштајна. И они су изражени на том „мирољубивом“ Западу. О чему тачно причамо? – преноси Редовка.

Снимке и мапу офанзиве на Авдејевку погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА