Најновије

НЕМАЧКА И ФРАНЦУСКА ПРЕВАРИЛЕ РУСИЈУ Мински споразуми дали Украјини време за јачање војске!

Бивши председник Француске Франсоа Оланд рекао је да Украјина сада има много боље обучену и опремљену војску него што је имала 2014. године, а Кијев је добио могућност да ојача војне капацитете захваљујући Минским споразумима.

Украјинска војска. (Фото: Јутјутб)

Оланд, који је био председник Француске у периоду од 2012. до 2017. године је у интервјуу за "Кијев индепендент" потврдио раније тврдње Ангеле Меркел да је циљ Минских споразума из 2014. био да Украјина добије на времену.

Он је навео да је садашњи успешан отпор украјинске војске резултат дипломатске умешности Француске и Немачке.
Бивши председник Француске је истакао да геополитичка ситуација након 2014. није била погодна за Украјину због низа разних фактора.

Поред осталог, како је рекао, за америчку администрацију Барака Обаме Украјина није била приоритет, а постала су и значајна неслагања у самој ЕУ због обима санкција Русији.

"Конфликт не треба да се заврши прекидом ватре већ трајним решењем и гаранцијама за Украјину, а Минске споразуме је могуће 'оживети' као основу коју су већ прихватиле све стране," закључио је бивши француски председник.

Оланд је, поред некадашње немачке канцеларке Меркел, тадашњег украјинског председника Петра Порошенка и руског председника Владимира Путина, један од потписника Минских споразума.

Украјина ће ускоро изгубити, од ње ништа неће остати

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА