Најновије

БИТКА ЗА БАХМУТ: Руси нападају са три стране - Украјинске трупе цепају се на два дела

Руске снаге практично су окружиле Артјомовск (Бахмут), за који се сада воде борбе, са три стране и тренутно интензивно потискују украјинске јединице са њихових позиција, изјавио је за програм „Соловјов уживо“ војни експерт и пуковник ЛНР Виталиј Кисељов.

Он је додао да ће ослобађање Артјомовска након ослобођеног Соледара омогућити да се украјинска група у овом делу фронта разбије на два дела.

„Свакако је сада најважније напредовање у правцу Артјомовска и за нас је ово веома важно насеље с обзиром на то да ће ослобођење Соледара и Артјомовска (украјински назив – Бахмут) дати велике предуслове да се (групе Оружаних снага Украјине) југ и север разбију на два дела“, објаснио је Кисељов.

Према његовим речима, украјинске снаге свакодневно врше пет до седам неуспешних покушаја да у малим групама нападну положаје руских снага код Кремене и ту трпе велике губитке.

Он је објаснио да је одбрамбени систем у области Кремене и Сватова изграђен веома компетентно. Према његовим речима, постоје мала напредовања руских снага ка селу Терни у ДНР, одакле украјинске јединице покушавају да нападају положаје руских снага.

Насеље Кремена налази се на западу ЛНР. Тренутно контакт линија пролази 5-7 км од насеља и добро је утврђена у овој области, али Оружане снаге Украјине систематски покушавају да је пробију, а саму Кремену редовно гранатирају.

ПЕШАДИЈА ЈЕ МИСЛИЛА ДА ЈЕ ДОБРО СКРИВЕНА У ШУМИ: Директан погодак у групу украјинских војника (ВИДЕО)

Извор: rs.suputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА