Најновије

РУСИ ПРОБИЈАЈУ ФРОНТ ИЗ ТРИ ПРАВЦА: У току су одлучујуће офанзивне операције! (ВИДЕО)

Амерички инситут за проучавање рата објавио је да су руске снаге започеле нову велику офанзиву у Луганску.

Фото: ria.ru

- Руске снаге поновно су преузеле иницијативу у Украјини и започеле своју следећу велику офанзиву у Луганској области - пише институт.

Темпо руских операција дуж линије Сватово-Кремена у Луганској области значајно се повећао током прошле недеље, а руски извори нашироко извештавају да се конвенционалне руске трупе нападају украјинске обрамбене линије и напредују дуж границе Харковско-Луганске области, посебно северозападно од Сватова у близини Купјанска и западно од Кремене, пишу аналитичари.

- Геолоцирани снимци потврдили су руске успехе у подручју Дворичне северозападно од Сватова. Чини се да је руска команда у потпуности ангажовала елементе неколико конвенционалних дивизија у одлучујућим офанзивним операцијама дуж линије Сватово-Кремена - тврди институт.

Елементи неколико пукова 144. и 3. мотострељачке дивизије (20. комбинована армија, Западна војна област) и пукови 90. тенковске дивизије (Средишња војна област), потпомогнути елементима 76. ваздушно-десантне дивизије и неодређеним елементима Јужне војне области, спроводе офанзивне операције дуж целе линије Сватово-Кремена и наводно напредују против украјинске обране, додаје ИСW.

- Преданост значајних елемената најмање три главне руске дивизије офанзивним операцијама у овом сектору указује на то да је руска офанзива почела, чак и ако украјинске снаге за сада спречавају да руске снаге да осигурају значајне добитке - закључује се у извјештају.

Москва испоставила услове Кијеву!

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА