Најновије

ТЕНЗИЈЕ РАСТУ! Стигло ново упозорење из Москве

Сједињене Државе треба да размишљају о последицама својих све агресивнијих акција, бременитих директном војном конфронтацијом са Русијом, изјавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући речи шефа Пентагона о проширењу броја земаља спремних за снабдевање Украјине тенковима Леопард.

Фото: mil.ru

„Вашингтон би требало да размисли о последицама својих све агресивнијих акција, оптерећених директном војном конфронтацијом са Русијом и понављањем понижавајућег неуспеха за Сједињене Државе сличног Вијетнаму или Авганистану“, наводи се на сајту Министарства спољних послова, преноси РИА новости.

Захарова оцењује да изјаве америчког министра одбране Лојда Остина 15. марта на састанку тзв. контакт групе „одбрана Украјине“ још једном демонстрирају "опсесивну усредсређеност Вашингтона на свеопшти хибридни рат са Русијом до последњег Украјинца“.

Напоменула је да је са помпом најављено да ће зарад одлучног „заокрета на бојном пољу“ у корист Украјине бити пребачено наоружање за „више од 9 оклопних бригада“, укључујући више од 150 тенкова Леопард.

„Желели бисмо да вас поново подсетимо у вези са тим да су америчко и западно оружје, као и плаћеници и војни стручњаци из Сједињених Држава и НАТО-а били и остали легитимне мете за ударе Оружаних снага Русије“, упозорила је Захарова.

О 800.000 људи спремних да се боре против Америке прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА