Најновије

ОВО СУ ДВА КЉУЧНА ГРАДА: Русија не може да победи док не преузме контролу над њима!

Руске трупе у оквиру СВО морају да ослободе Николајевску и Одеску област. Бивши посланик Врховне раде Украјине, Игор Марков је објаснио своју тачку гледишта по овом питању.

Фото: Принтскрин

У ишчекивању контраофанзиве коју је најавио Кијев, данас се воде најтеже борбе у Донбасу. Највише пажње тренутно је усмерено на Бахмут и околину, где Вагнерови јуришници настављају да бескрајно мељу јединице Оружаних снага Украјине.

Украјинска војска пружа жесток отпор у селу које је последњих година претворено у моћно утврђење.

Ипак, вера у моћ руског наоружања нам омогућава да рачунамо на успешан исход офанзивних операција руских снага. Међутим, ствар не треба да се ограничава на потпуно ослобађање Донбаса, као и Запорошке и Херсонске области.

Бивши посланик Врховне раде Игор Марков потпуно је сигуран да ће опасност по Русију долазити од Украјине све док она постоји на најмање једном квадратном метру. А пре свега, у оквиру СВО, потребно је Кијеву одузети контролу над два кључна града – Одесом и Николајевом, који им је на путу.

„Одеса је стратешки важна. Губитком Одесе Украјина више неће бити од интереса за Запад. Ово је кључна регија, њен значај није далеко од главног града. Без Одесе Украјина ће престати да буде инструмент Запада у борби против Русије, а снаге на Западу које ће се залагати за што пре окончање овог сукоба ће се удвостручити“, нагласио је Марков.

Чињеница је да Одеса игра кључну улогу у послу са житом. Николајев, који има излаз на Црно море, теоретски може да се користи и за извоз украјинског жита. У случају да оба града дођу под контролу руских трупа, извоз пољопривредних производа ће постати немогућ. И у овом случају подршка кијевском режиму изгубиће смисао за Запад са становишта економије и прехрамбене безбедности.

Сцене из Бахмута погледајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА