Најновије

РУСКЕ СНАГЕ НАПАЛЕ КИЈЕВ, ЗАВИЈАЈУ СИРЕНЕ: Ирански "Шехиди" ударили на украјински главни град! (ВИДЕО)

Проглашена ваздушна опасност на територији целе Украјине

Фото: Принтскрин

Украјинске власти саопштиле су да је противваздушна одбрана оборила руске беспилотне летелице у близини Кијева, чије су олупине изазвале пожар на нестамбеном објекту, а да није било жртава у овом нападу.

Шеф војне управе града Кијева Сергеј Попко известио је да је Русија лансирала 12 дронова ка Кијеву, али да су украјинске снаге противваздушне одбране идентификовале и уништиле "све непријатељске циљеве" у ваздушном простору око престонице, преноси Ројтерс.

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је јутрос да је Русија током ноц́и лансирала укупно 15 дронова иранске производње Шехид на Украјину, а да су украјинске снаге уништиле њих 14, наводи британска агенција.

Олупина дрона пала је у западном кијевском округу Свјатошино, изазвавши пожар на површини од 200 квадратних метара у нестамбеној згради, прецизира се у саопштењу.

- Према прелиминарним подацима, у овом тренутку нема жртава - објавио  је Попко на Телеграму, уз напомену да се информације прецизирају. 

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко саопштио  је на Телеграму да је запаљена продавница у Свјатошину, али да нема жртава и да је пожар стављен под контролу. Упозорења за ваздушне нападе проглашена су јутрос у више региона Украјине.

О ситуацији у Бахмуту и Авдејевки прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА