Најновије

КЛАТНО СЕ ПОМЕРА: Украјинци добијају нуклеарку?

Време одмиче, а све смо ближи ескалацији и неком већем сукобу, руска војна интервенција има свој правац али и циљ. Уништавање све опреме која стиже у Кијев је примарни циљ, на тај начин војска остаје "голорука", слажу се војни аналитичари и стручњаци за безбедност.

Оно што је опасно, је то "клатно" које се помера, када је сукоб почео, многе информације су биле контрадикторне, па се говорило да је велико питање хоће ли Европа и Америка послати било какву хуманитарну помоћ, камоли неко оружје.

Онда је ситуација кренула да се мења, помоћ је кренула да стиже најпре у људству, војним стручњацима, па се спомињу и разна имена НАТО генерала која важе за врло озбиљна.

То није крај, креће да стиже и оружје, најпре дефанзивно, а онда и офанзивно, за напад, тенкови, авиони, ПВО системи.

Сваки дан видимо притисак који долази са Запада да се украјинска контраофанзива убрза што пре, али намеће се питање како? То питање се поставља рањеној звери, а то је оно најопасније.

Све више се стиче утисак да и терористички напади немају ту моћ коју су украјински диверзанти очекивали, ФСБ затвара све више потенцијалних проблема, пре него што се десе.

Остало је још да Украјина добије нуклеарно оружје, то уопште није немогућа чињеница имајући у виду колико је велики улог Запада.

Овде се ништа не дешава случајно, као и последња дешавања која се тичу СТАРТ-а.

Од 1. јуна престају да предају информације Русији о статусу и локацији свог стратешког наоружања које потпада под Споразум о смањењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ).

„Не остављају нам избора. Ако не желе да сачувају заједнички штит, треба оштрити мач. Хиперсонично оружје, нуклеарни мотори, прецизност и беспрекорност – то су компоненте нашег мача. Имамо само две опције ако почне нуклеарни рат: да победимо или да не изгубимо. Американци треба то добро да утуве у главу“, рекао је Морозов.

На све ове чињенице треба додати да Украјина потпуно затвара врата преговорима и на данашњи дан то је јавно и речено.

ОВО СУ УДАРНЕ ПЕСНИЦЕ УКРАЈИНСКЕ КОНТРАОФАНЗИВЕ: Они ће предводити целу причу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА