Најновије

БОШЊАЦИ У ШОКУ! ''Вук са Дрине'' постаје министар?

Удружења жртава и чланова породица убијених у рату у БиХ упутили су писмо члановима Председништва БиХ Жељку Комшићу и Шефику Џаферовићу у којем траже да зауставе именовање за министра одбране БиХ. Милана Јоловића Легенду, познатијег као команданта злогласне јединице "Вукови са Дрине".

Вукови са Дрине (Фото: Јутјуб)

"Припадници елитних јединица Војске РС' затражили од председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика да за министра одбране БиХ именује Милана Јоловића Легенду, познатијег као команданта злогласне јединице 'Вукови са Дрине", наводи се у саопштењу које су потписале председнице Удружења "Жене Сребренице" и Удружења "Жена жртва рата" Хајра Ћатић и Бакира Хасечић.

"Шта је Јоловић радио с припадницима своје злогласне јединице најбоље су на својој кожи осетили Бошњаци Подриња, а посебно Зворника и Сребренице", каже се у саопштењу.

Та удружења су затражила одговор Тужилаштву БиХ, на питање да ли се против Милана Јоловића води истрага, с обзиром на то да се његово име спомиње у списима Хашког трибунала, а о томе су упознали и чланове Председништва БиХ Шефика Џаферовића и Жељка Комшића, као цивилне команданте Оружаних снага БиХ.

"Због будућности свих нас и наше деце, тражимо да се престане с праксом именовања ратних злочинаца на било какве функције, без провере Тужилаштва БиХ како 23 године од окончања рата, не би поново проживљавати исте трауме.

"Зар је узалуд животе дало 200.000 људи у овој земљи да би ратни злочинци парадирали на високим државним функцијама", наводи се у саопштењу, преноси портал Кликс.

Детаље о Путиновом доласку у Србију можете прочитати ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вукови са Дрине

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА