Најновије

ДОДИК: Срби имају нестабилно и злонамерно окружење

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас Срни у Београду да су Срби у страдалничком 20. веку изгубили око два милиона и 300 хиљада људи, али да тај век као да се није завршио ни данас, јер Срби имају нестабилно и злонамерно окружење.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Али, оно што је добро из свих тих страдања и жртава јесте да су Срби спознали шта је то слобода, колико је важна и колико је важно да се Срби баве собом и својим интересима не угрожавајући друге - рекао је Додик уочи свечане академије поводом обележавања Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

Према његовим речима, проблем је био што су више од 100 година други Србима наметали своје оквире и од њих тражили одређено понашање.

- Наш једини интерес је изградња наше две државе - Србије и Републике Српске. Са Српском нема никакве калкулације, што се њеног постојања тиче - рекао је Додик.

Он је нагласио да су Срби частан народ и да су увек били на светлој страни историје.

- Срби су дали своје животе за слободу народа и то је оно што је најчасније што човек може да учини. Зато је важно да се присетимо страдања, али једнако тако и победе која је интегрисана у победу човечанства над фашизмом - поручио је Додик.

Он је истакао да су, нажалост, Срби лаковерно допустили да их Хрвати побију у НДХ, додајући да је у Другом светском рату је страдало више од милион Срба.

- Ако томе додамо још око 1,3 милиона српских жртава Великог рата онда се сагледава обим страдања у прошлом веку - рекао је Додик.

У Народном позоришту у Београду вечерас се одржава свечана академија поводом обележавања Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, којој присуствују председник Србије Александар Вучић и српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Писмо Радована Караџића из Хага прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА