Најновије

ДИВЉАЊЕ ПОЛИТИЧКОГ ГУБИТНИКА: Дебакл ће тек да уследи (ВИДЕО)

Оштра реаговања српских и хрватских званичника на јучерашње иступе председника СДА Бакира Изетбеговића који је, пре и током страначког окупљања, за нагомилане проблеме у БиХ оптужио све друге, само не партију коју предводи.

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

Поново су позивали на уставну прекомпозицију БиХ по принципима грађанског уређења, истовремено одбацујући предлог из Српске за разговоре о будућности БиХ. У чак 26 страначких закључака делили су лекције и суседним државама и позвали на увођење санкција српском члану Председништва БиХ Милораду Додику због наводних "сецесионистичких претњи". Додик одговара – то је дивљање политичког губитника.

Расправљајући о свему и свачему само не о распаду странке, криминалу и корупцији у властитим редовима и све бројнијим аферама у чијим су главним улогама партијски пулени, Изетбеговић и Главни одбор СДА, овај пут и дефинитивно, пребацили су норму.

Са опсесивном похлепом за доминацијом над другима и другачијима приземно су расипали ескападе на све стране. Комплетна стратегија СНСД-а и ХДЗ-а је погрешна, Дејтонски концепт о једнакости два ентитета и три конституивна народа је превазиђен. Етнички вето у парламентарним домовима ретроградан и гуши демократију.

Бонска овлашћења високог представника су нужна.... само је дио из пребогатог опуса Изетбеговића и дружине. Страначке досетке употпунили су и регресираном причом о обавезним НАТО интеграцијама. Делили паске Србији и Хрватској. Хвалили црногорску резолуцију....

Све што је изговорено само су нијансе тезе присутне још од како су отац и син Изетбеговић почели да сањају исламску државу на Балкану, умотану у квази–грађанске идеје, одговара "сањалицама" Милорад Додик. Потврда је то, каже, да Срби и Хрвату морају да остану будни док су у оваквој државној заједници.

- Наша тактика није смарање Бошњака и БиХ, како каже Бакир Изетбеговић, то је управо оно што СДА ради од 1992. године. То су Бошњаци коначно препознали, казнили Изетбеговића који данас своју ретроградну политику према свом народу покушава да припише другима. Дебакл те политике тек ће да уследи - рекао је српски члан Председништва БиХ и председник СНСД-а Милорад Додик

Као народ нисмо узмицали ни пред Аустроугарима, ни пред нацистима, преживели смо усташки геноцид, злочине под командом Изетбеговићевог оца. Преживећемо ми и надживети и Изетбеговића млађег и СДА. И нећемо га питати како треба да живимо, поручио је Додик “сањалици“ Изетбеговићу.

Председник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да осуђује изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића којима последњих дана појачава ратнохушкачку реторику, те на тај начин жели да настави политику тензија, конфликата и сукоба.

- Дневнополитичка ратнохушкачка реторика је покушај ретроградних политичких структура предвођених Изетбеговићем и СДА да скрену пажњу са бројних проблема грађана које треба решавати - рекао је Бореновић у Бањалуци.

Изетбеговићева србомржња одавно је постала дијагноза. Усмерио ју је овај пут, и преко Дрине. Уместо захвалности Србији што спашава животе грађана Федерације чија неспособна власт, предвођена управо његовим “потенцијалима“, још ниједну вакцину против ковида није успјела да купи, побркао је и историју и географију па мантрао о статусу Космета. Изетбеговићеву изјаву да Србија нема право на Косово и Метохију, председник Александар Вучић окарактерисао је непостојањем свести о реалности. И идеје о будућности.

- То говори не само о непрагматичном и нереалистичном приступу, већ и о недостатку идеја за будућност, недостатку планова, недостатку програма и недостатку било чега што би значило одустајање од својих максималистичких захтјева и прихватање да постоји и неки други који нешто другачије мисле - рекао је Вучић.

Изетбеговићеве отровне стреле мету су тражиле и међу Хрватима. Његово последње ремек дело гарнирано бошњачком доминацијом и системском исламизацијом, стигло је и до Херцеговине одакле га подсећају на скорашњу годишњицу Херцеговачког устанка против османлијског зулума.

- Све изјаве господина Изетбеговића поново говоре да је доста османлијског зулума и да је време да господин Изетбеговић и његови сарадници схвате коначно да БиХ није никада била и неће никад бити турска, да је то земља са три конститутивна народа који могу живети једино са договором између себе - поручио је лидер ХСС-а Марио Караматић.

Уместо трипартитног договора, најновија “патологија“ лажног миротворца Бакира Изетбеговића додатно је продубила кризу у ровитој БиХ. И како год да се заврши, не треба заборавити да таква девијација није усамљена! На то опомиње и историја! Још од Бењамина Калаја!

Како је Кривокапић увредио Србе, прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА