Најновије

ДОДИК: Српска и Срби више немају шта да траже од Устава БиХ

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Република Српска и Срби више немају шта да траже од Уставног суда БиХ осим да судије тог суда кривично одговарају за кршење Устава БиХ.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је истакао да је Уставни суд БиХ од уставобранитеља, што им је уставна обавеза, одавно постао политичка алатка у рукама оних који се куну у БиХ а чине све да је сруше.

Он је коментаришући одлуку Уставног суда да је Закон о изменама и допунама Закона о застави БиХ, који је својом апелацијом оспорио, у сагласности са Уставом БиХ, Додик је у изјави за Срну рекао да не постоји сагласност Председништва БиХ на заставу БиХ, што је прописано Уставом, те је стога, исткао је, иоле правно писменој особи јасно да Закон о застави БиХ није у складу са Уставом БиХ.

"Подносећи апелацију нисам очекивао да Уставни суд БиХ заштити Устав, јер га ни до сада није штитио. Хтео сам да на очигледном примеру покажем у које сврхе се у континуитету користи Уставни суд. И ова пресуда показује да Уставни суд БиХ ради против Устава БиХ и да су готово све пресуде противне Уставом и законом заштићеним интересима Републике Српске и српског народа", навео је Додик.

Како је патријарх одбио Кривокапићев предлог Темељног уговора са СПЦ, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА