Најновије

ТРАМП ЈЕ ЈОШ ПОПУЛАРНИЈИ ОД БАЈДЕНА, ТВРДЕ АНКЕТЕ: Али има неко популарнији од обојице! (ВИДЕО)

Бивши председник Доналд Трамп популарнији је код гласача него председник Џо Бајден, закључак је Расмусенове анкете објављене у петак.

Доналд Трамп. (Фото: Flickr)

Педесет и један одсто гласача има барем донекле повољно мишљење о Бајдену у поређењу са 52 процента који имају донекле повољно мишљење о Трампу. Више људи има неповољан поглед на Бајдена (48 одсто) од Трампа (46 одсто). Међутим, бивши председник Барак Обама популарнији је међу гласачима и од Бајдена и од Трампа. Педесет пет одсто гласача на Обаму гледа благонаклоно, а само 26 одсто има врло неповољно мишљење о њему.

"Упоређујући бирачка мишљења о Бајдену и његова два претходника по демографским категоријама, тренутни председник пати од жешћег неодобравања републиканаца и нема снажну подршку црних гласача који су користили Обами“, према анкети.

Извештај се наставља: ​​57 посто гласача Афроамериканаца има врло повољно мишљење о Обами, само 45 посто гласача Афроамериканаца има врло повољно мишљење. Можда и значајније, проценат црних гласача који имају врло неповољан поглед на Бајдена (19 процената) више је него двоструко већи од броја црнаца који су о Обами мишљења врло неповољни (9 процената).

Припадност партији је најзначајнији фактор у мишљењима Бајдена и његова два непосредна претходника. Свеукупно, 83 посто демократа гледа на Бајдена повољно, као до 20 посто републиканаца и 47 посто неповезаних гласача. Осамдесет и четири одсто републиканаца има повољно мишљење о Трампу, као и до 27 одсто демократа и 47 одсто неповезаних гласача.

Обама је добио повољне оцене од 83 одсто демократа, 27 одсто републиканаца и 51 одсто неповезаних бирача.

Истраживање 1.000 америчких вероватно бирачи спроведени су од 21. до 22. јула 2021. године од стране Расмусен Рипортса. Граница грешке узорковања је +/- 3 процентна поена уз ниво поузданости од 95 процената.

Убијена четворица припадника Револуционарне гарде Ирана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА